NA24.no

Laksekjempe kan sparke 1000

Foto: Lise Åserud (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Hele 1000 jobber kan kuttes i Marine Harvest Chile.

Produksjonen av laks ved Marine Harvest Chile må kuttes kraftig for å få selskapet på riktig spor igjen etter problemene med biologiske sykdommer.

NA24 - din næringslivsavis

Nå opplyser Marine Harvest Chile at 25 prosent av staben vil miste jobben på grunn av sykdomsproblemene ved anleggene. Det vil si at 1.000 jobber forsvinner, skriver Intrafish.

- Vi er i prosessen med å tilpasse selskapet den nye virkeligheten. Vi er ennå ikke konkret blitt enige med oss selv i forhold til bemanningsreduksjonen, sier informasjonsdirektør Arne Hjeltnes i Marine Harvest til NA24.

Store tap i Chile
Halvparten av oppdrettselskapets kvartalstap stammer fra Chile-virksomheten, og ledelsen varslet omfattende grep da rapporten ble presentert i forrige uke. Produksjonen skal ned fra dagens 90.000 tonn til 50.000 tonn, og selskapet foretok nedskrivninger på totalt 466 millioner kroner.

- Marine Harvest vil ikke forlate region 10, men vil gå over til ny produksjonsmodell slik at dette området tar seg opp igjen raskest mulig. Det inkluderer biomassereduksjon i de mest påvirkede sonene. Det er smertefulle nyheter, men det er nødvendig å sikre selskapets bærekraft, sier Onarheim til Intrafish.

Aksjekursen i Marine Harvest er så langt mandag ned med 3,77 prosent til 2,55 kroner.

Ikke enige med seg selv
Marine Harvest er ikke klare til å gå ut med noen tallfestet opplysning om hvor mange som kan komme til å miste jobben i restruktureringsprosessen i Chile.

Selskapet sitter å vurderer hvor stort omfanget er, og sier at tallet fra Infrafish ikke er noe offisielt nummer.

- Dette vil vi komme tilbake til, sier Hjeltnes til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere