NA24.no

Lander partneravtale Microsoft

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Intelecom skal samarbeide med Microsoft de neste årene.

Microsoft blir nå en strategisk partner med IT-selskapet Intelecom. Partene har undertegnet partneravtale og skal tilby løsninger for helhetlig kommunikasjon. Intelecom skal nå tilby «Unified Communications»-tjenester til det skandinaviske markedet.

NA24 - din næringslivsavis

Løsningene inkluderer e-post, IP-telefoni, video, lynmeldinger og videokonferanse, og partene planlegger å lansere tjenester allerede før sommeren 2008. Det er bedrifter ønsker teknologien uten måtte foreta omfattende investeringer i infrastruktur, lisenser og kompetanse som partnere kommer til å henvende seg mot. Microsoft skal levere teknologien, mens Intelecom skal levere sentralisert drift og support.

Inneværende år blir betegnet som et oppstartsår, men avtalen er ventet å påvirke Intelecoms omsetning fra 2009 og utover.

- Intelecom er en strategisk riktig partner for Microsoft fordi selskapet er unikt posisjonert i det skandinaviske kommunikasjonsmarkedet. Vi vurderer Intelecom som svært godt kvalifisert for å levere Microsofts Unified Communications-portefølje som en tjeneste, kommenterer administrerende direktør Knut Aasrud i Microsoft Norge.

- Med Unified Communications er vi på vei mot helhetlig kommunikasjon på arbeidsplassen. Det vil effektivisere kommunikasjon og mellommenneskelig samarbeid. Sammen med Microsoft vil vi gjøre denne teknologien tilgjengelig for både små og store virksomheter i alle de skandinaviske landene, sier Eivind Hauglie-Hanssen i Intelecom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere