NA24.no

«Landets flotteste» solgt

Sist oppdatert:
Erik Tønseths prakteiendom ble solgt denne uken.

(Artikkelen oppdatert med navn på kjøper)

Den tidligere Kværner-sjefen, advokat Erik Tønseth, har siden 2004 forsøkt å selge en av landets aller flotteste boliger, Østre Holmen gård i Oslo.

Denne uken ble eiendommen solgt til eiendomsinvestor Trygve Bjerke. Han bekrefter kjøpet, men vil ikke kommentere noe utover det.

NA24 – din næringslivsavis

- En sjelden perle
Eiendommen er på 11 mål og på kjøpet har den nye eieren fått et hovedhus på nærmere 800 kvadratmeter, i tillegg til stabbur, drengestue med tre leiligheter, to låver, en stor redskapsbod og en garasje med plass til fire biler. Fra huset er det panoramautsikt over byen og fjorden.

- Eiendommen er en sjelden perle midt i Oslo. Det er få eiendommer her i landet, så utviklet og så godt vedlikeholdt, sier advokat Tom Johnsen i Sem & Johnsen Eiendomsmegling til NA24.

Østre Holmen Gård ligger mellom Vinderen og Holmendammen i Oslo, og var opprinnelig en gammel boplass fra rundt 1300-tallet. Rundt 1775 ble hovedhuset oppført.

Ukjent salgssum
Han vil ikke røpe prisen som kjøperen gav for eiendommen.

- Men jeg kan si at det ligger i det øvre sjiktet av det som er omsatt av privatboliger i dette landet, sier Johnsen til NA24.

Eiendommen ble lagt ut for salg første gang i august 2004, da med en prisantydning på 60 millioner kroner. Siden har antydningen falt noe, mens den ble trukket fra markedet i fjor.

Henrykt kjøper
- Kjøperen er helt henrykt. Han er imponert over hvor godt Tønseth-familien har oppgradert eiendommen. Eiendommen er en del av Oslos kulturarv, og vil bli behandlet med hjerte og stor respekt, sier Johnsen som forteller at kjøperen ønsker en lav profil.

Erik Tønseth vil ikke kommentere salget utover at han bekrefter at det har funnet sted, og at han er godt fornøyd.

- Forøvrig vil jeg henvise til Tom Johnsen, sier Tønseth til NA24.

Oppgradert for millioner
Tønseth kjøpte eiendommen i 1993 av Ole og Kari Holmen for 6,2 millioner kroner. Siden den gang er eiendommen betydelig rehabilitert.

Erik Tønseth var konsernsjef i Kværner i årene 1989 til 1998. Etter å ha foretatt en rekke bedriftsoppkjøp, deriblant den britiske entrepenørgiganten Trafalgar House i 1996, fikk Kværner store problemer. I oktober 1998 måtte Erik Tønseth gå fra selskapet. Med seg fikk han en fallskjerm på 20 millioner kroner.

I dag er Tønseth styreformann og medeier i flere selskaper som driver konsulent-, investerings- og industrivirksomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere