*Nettavisen* Økonomi.

Låner penger av Røkke

Foto: André Clark Utvik (NA24)

Akers pengebinge er god å ha for selskapene i Røkkes sfære.

17.09.09 12:58

Kjell Inge Røkkes Aker låner ut 90 millioner kroner til det deleide selskapet Aker BioMarine. Aker er majoritetseier og i første omgang kan bioteknologiselskapet trekke på 50 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

I tillegg vil 40 millioner kroner når Aker BioMarine har presentert og fått aksept fra Aker knyttet en helhetlig refinansieringsplan. Ifølge en børsmelding er lånet sikret med pant i vesentlige eiendeler.

- Aker BioMarine opplever stor og økende etterspørsel etter kosttilskuddet Superba (TM) Krill og fôringrediensen Qrill(TM) i internasjonale markeder. I løpet av høsten vil vi få avklart viktige kommersielle forhold som påvirker hvilken kapitalstruktur selskapet kan og bør ha fremover, sier konsernsjef Hallvard Muri i Aker BioMarine.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det er avtalt at Aker BioMarine betaler en fast rente på 7,35 prosent årlig og det tilsvarere seks måneders Nibor pluss 500 basispunkter. Lånet inklusive renter forfaller til betaling den 15. mai 2010. Nå har selskapet startet med å komme opp med en refinansieringsplan.

- Vi er i gang med arbeidet for å finne en løsning som styrker Aker BioMarines balanse. Situasjonen er drøftet med selskapets største eier. For Aker ASA er det utelukket å gå inn med ytterligere egenkapital uten at det foreligger en helhetlig løsning som kan være akseptabel for aksjonærer og obligasjonseiere. Vi vil komme med mer informasjon så snart det er noe konkret å melde, sier Muri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.