NA24.no

Den heldige familien får låne familien Åsbøs flotte hus og bil. I tillegg til en rekke gratis aktiviteter, som familien Åsbø selv gjerne tar med sine barn på.
Den heldige familien får låne familien Åsbøs flotte hus og bil. I tillegg til en rekke gratis aktiviteter, som familien Åsbø selv gjerne tar med sine barn på. Foto: Kristine Åsbø / Facebook

Låner ut hus og bil gratis

Sist oppdatert:
- Historiene de forteller gir sterke inntrykk.

Det er bare noen uker igjen av skoleåret, og en lang sommerferie venter. Mange barn skal oppleve mye nytt, og få mange nye inntrykk. Kanskje på chartertur til Hellas, kanskje på bilferie gjennom Europa, eller til fots i den norske fjellheimen.

Men, det er også en god del barn som ikke vil få så mange nye opplevelser. Fordi foreldrene ikke har mulighet til å gi dem det. 


- Overveldende respons

Å lese om disse barna gikk inn på Kristine Åsbø fra Nærbø i Rogaland. Derfor fikk hun en idé.

- Jeg satt og tenkte, er det noe vi kan gjøre. Det er trist at mange møter på skolen etter sommerferien og ikke har noe spesielt å fortelle. Så jeg spurte mannen min om vi ikke kunne låne bort huset mens vi er på ferie, forteller hun til Nettavisen.

Kristine Åsbø og familien ønsker å låne ut huset sitt som ligger på flotte Jæren.


-«Ja, selvfølgelig, de kan få låne bilen og!» svarte han. Så vi la ut en annonse på Facebook i går, og etter det har det tatt totalt av!

Når Nettavisen snakker med Kristine ved 13.30-tiden tirsdag har 21 286 personer delt annonsen.

I annonsen tilbyr familien sin flotte villa og hage til en annen familie. Den utvalgte familien får også disponere familien Åsbøs nye BMW stasjonsvogn. Men det stopper ikke der. Kristine Åsbø og familien har også ordnet med familiebilletter til parken Leos lekeland og Jærmuseet. I tillegg får den heldige mottakerfamilien gratis surfekurs og gavekort på pizza.

- Vi kom på at det kunne være en idé å spørre de stedene vi selv liker å ta med våre unger, om de ønsket å bidra. Og responsen har vært overveldende.

- Folk har vært så positive, imøtekommende og oppmuntrende. Noe har vi tatt initiativ til selv, men det er mange som har kommet til oss også, forteller Åsbø. 


Slik var medlingen Kristine Åsbø la ut kvelden andre pinsedag.

- Står respekt av at de våger

En dag etter at hun la ut annonsen er innboksen til Åsbø oversvømt.

- Vi har fått enormt med henvendelser fra barnefamilier i forskjellige vanskelige situasjoner som kunne tenke seg å benytte dette tilbudet, forteller hun.

Hun legger ikke skjul på at det er krevende å svare alle.

- Jeg prøver å svare hver og en personlig, men det er vanskelig. Hele dagen i dag har gått med til media, og det hoper seg opp med henvendelser.

Kristine Åsbø og mannen.

- Men av respekt til de som faktisk våger å sende en mail til oss fordi de ønsker å kunne ta med barna på noe i ferien, så ønsker jeg å svare alle. Selv om det er en utfordring. 

Familien skal være borte i én måned, fra 25. juni til 24.juli. Men de ønsker ikke å dele opp tilbudet, og vil velge seg en familie som skal få bo i huset.

- Vi har blitt enige om å finne den ene aktuelle familien å låne bort huset tit. Vi tenker at vi får begynne i det små.

- Blir det vanskelig å velge, nå som dere har fått så mange henvendelser?

-Det blir utrolig vanskelig! Det er så mange flotte familier! Og det er mange som forteller historier som gjør stort inntrykk. Vi ønsker jo å hjelpe, men kan ikke hjelpe alle.

-Anbefaler dere andre å gjøre det samme?

-Absolutt! Og vi ser jo allerede at andre vil nettopp det. For oss er det veldig rørende og stort. Det er flere som har henvendt seg til oss og sagt at nå ser jeg at jeg også kan gjøre noe.

Ville du lånt ut huset ditt til en familie som trengte det? Del din mening i kommentarfeltet!

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere