NA24.no

Lånetrøbbel for Eitzen

Sist oppdatert:
Camillo Eitzen går på en milliardsmell i fjerde kvartal og er i diskusjon med bankene for å lette på lånebetingelsene.

Shippingselskapet Camillo Eitzen fikk for alvor merke finanskrisen i fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet har opplevd en total svikt i inntektene i tillegg til at selskapet fikk et milliardunderskudd, fremkommer det av selskapets kvartalsrapport som ble presentert fredag.

Driftsinntektene endte på 325,3 millioner dollar, mot driftsinntekter på 482,7 millioner samme kvartal året før. I tredje kvartal i fjor endte inntektene på 505,5 millioner dollar.

Driftsresultatet ble hardt rammet av nedskrivninger på hele 237 millioner dollar. Dermed ender selskapet opp med et underskudd på driften på hele 252,8 millioner dollar. I samme periode året før hadde selskapet et driftsresultat på 64 millioner dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Underskuddet før skatt ble på 297,7 millioner dollar. Samme periode året før hadde selskapet et overskudd før skatt på 29,5 millioner dollar.

Det store underskuddet har ført til at selskapet nå bryter en av lånebetingelsene i lånet sitt. Man har dermed blitt nødt til å gå inn i dialog med bankene i håp om å få lempet på disse betingelsene.

Selskapet skriver også i rapporten at det kan få store problemer dersom ikke tiltak tas internt.

- Selskapet vurderer for øyeblikket forskjellige tiltak som skal forbedre balansen så vel som likviditeten fremover. Dersom slike tiltak ikke tas, vil likviditeten til selskapet gradvis forverres med mindre kontantstrømmen fra driften bedres eller virksomhet selges, skriver Camillo Eitzen i rapporten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere