*Nettavisen* Økonomi.

Lang vinter ga nedtur for Gjensidige

NEDTUR: Gjensidiges konsernsjef Helge Leiro Baastad Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Den kalde, lange vinteren ble dyr for forsikringsgiganten. Nå raser selskapet på børsen.

13.07.18 11:31

- Resultatet er preget av vær-relaterte skader og fortsatt svekkelse i lønnsomheten for motorvogn i Norge, sier Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige Forsikring i en kommentar.

Forsikringsgiganten la frem tall for andre kvartal (april, mai og juni) som viser en kraftig nedgang i lønnsomheten til selskapet. Selskapet raser samtidig på børsen.

Les også: Kraftig nedbør og lyn forårsaker store skader

Ned

Resultat før skatt falt med rundt 250 millioner kroner til 1,253 milliarder kroner, mens forsikringsresultatet var ned enda mer, til 706,8 millioner kroner, mot 972,3 millioner i samme kvartal i 2017.

Selskapet skriver at de opplevde en vesentlig økning i skadene knyttet til eiendom i Norge, hovedsakelig som følge av den lange vinteren. Såkalte «værrelaterte frekvensskader» var i andre kvartal anslagsvis 150-200 millioner kroner høyere enn det historiske gjennomsnittet.

Tallene ble ikke tatt godt imot av finansmarkedet. Gjensidige raser hele ni prosent på børsen etter at rapportne ble lagt frem.

Det betyr at verdier for over seks milliarder er forduftet på litt over timer.

Tar grep

Baastad lover nå at selskapet skal ta grep fremover.

- For å styrke vår konkurranseevne og lønnsomhet ytterligere fremover vil vi fortsette vår omfattende satsing på digitalisering og innovasjon for å sikre de beste kundeopplevelsene i det nordiske markedet, sier Baastad.

Gjensidige solgte forøvrig nylig sin bankvirksomhet til Nordea.

Les også: Nordea kjøper Gjensidige Bank

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag