NA24.no

Langer ut mot Giske

Foto: André Clark Utvik
Sist oppdatert:
Finansnestor Anders Onarheim mener staten ved Trond Giske utviser noregesrekord i dårlig styring.

Investoren og tidligere megler Anders Onarheim mener statens innblanding i budkampen om oppdrettsselskapet Cermaq minner om markedsmanipulasjon.

– Dette må være norgesrekord i dårlig eierstyring, sier Onarheim til Dagens Næringsliv (DN) ifølge NTB.

Marine Harvest har de siste ukene forsøkt å overta Cermaq, men selskapet trakk seg fra kampen sist fredag da budfristen utløp. Dagen før hadde staten som gjennom Nærings- handelsdepartementet er største eier, varslet at eierposten på 43,5 prosent ønskes økt til 65 prosent.

Det John Fredriksen-kontrollerte selskapet utelukker imidlertid ikke at det kan komme til å by på deler av selskapet senere.

Onarheim mener staten og nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) fortjener kritikk for måten man har påvirket budkampen. Han mener det ble skapt stor forvirring og usikkerhet i markedet da staten gikk ut og sa at den vil kjøpe en stor del av selskapet dagen før fristen for et frivillig bud fra Marine Harvest gikk ut.

– Staten som største eier må gjerne mene offentlig om et bud er godt eller dårlig, men for øvrig er det eneste riktige å sitte helt i ro til budet er avklart, mener Onarheim, som sier statens oppførsel kan ligge i en gråsone når man ser på regelverket i aksjemarkedet.

Kritikken blir imidlertid kontant avfeid av næringsministeren, som sier staten har gjort alt etter boka. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere