*Nettavisen* Økonomi.

Langet ut mot mannsdominans i Telenor - har selv få kvinnelige toppledere

Skipsreder Elisabeth Grieg har kritisert den nye konsernledelsen i Telenor fordi 18 av 21 ledere er menn. I to av Grieg Gruppens selskaper er til sammen 17 av 18 toppsjefer menn. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Elisabeth Grieg møter seg selv i døren etter Telenor-kritikk.

13.10.15 15:39

Skipsreder Elisabeth Grieg (56) er en kjent kritiker av mannsdominansen i det norske næringslivet, og i helgen ble hun tildelt YS' likestillingspris.

I dagens papirutgave av DN bruker hun kraftig skyts mot den nye konsernledelsen til Sigve Brekke, der kun 3 av 21 er kvinner.

- Dette kan ikke leses som annet enn en provokasjon. Næringsminister Monica Mæland har gitt Brekke og Telenor tydelig beskjed om å jobbe med målrettede tiltak for å bedre kjønnsbalansen i selskapet, men her virker det jo som om ledelsen har gjort det motsatte, sier Grieg.

I Dagsavisen oppfordrer hun regjeringen til å diskutere om man bør kvotere mer inn i styrene.

– Det har vært for lett å gjemme seg bak at man er et AS og ikke et ASA. Det er ulogisk. Jeg mener man bør kvotere også innenfor AS-selskaper over en viss størrelse og med et visst antall ansatte, sier Grieg.

17 av 18 Grieg-ledere er menn
Nettavisen har gjennomgått kjønnsfordelingen på ledernivå i de største selskapene i Grieg Gruppen.

I Grieg Seafood er kun én av ti i ledelsen kvinner, mens åtte av åtte direktører i Grieg Shipping Brokers er menn. Vi ba Elisabeth Grieg om kommentarer til kjønnsfordelingen i toppledelsen i Grieg-selskapene og fikk følgende svar på e-post:

- Dette er to selskaper i Grieg Gruppen hvor vi ikke er fornøyd med kjønnsfordelingen i ledergruppene. Vi jobber kontinuerlig videre med å skape så god balanse som mulig i alle deler av vår virksomhet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Elisabeth Grieg har fått god plass i DN til å kritisere mannsdominansen i Telenor. Foto: Faksimile Dagens Næringsliv


Bedre balanse i styrene
Grieg trekker frem at kvinnene er bedre representert i ledelsen i de øvrige Grieg-selskapene.

- I Grieg Star Group hvor jeg er styreleder har vi 50/50-fordeling i styret, og i ledergruppen har vi kvinnelig konsernsjef og en ledergruppe med fire kvinner og fem menn.

- I Grieg International er det kun tre ansatte, alle kvinner. I Grieg Investor har vi et styre med 50/50-fordeling og en ledergruppe på fem med to kvinner og tre menn. I Grieg Logistics har vi 50/50 i styret (kvinnelig styreleder), og med en ledergruppe bestående av én kvinne og tre menn, skriver Grieg videre.

Pris for synliggjøring av likestillingsproblemer
Grieg er en av Norges mest profilerte næringslivstopper. Likestillingsprisen får hun ifølge YS-juryen for sin innsats for å synliggjøre at det er langt igjen før vi får likestilling i arbeids- og næringslivet.

Juryen har lagt vekt på at hun er en sterkt og tydelig røst og har et ektefølte engasjement i samfunnsdebatten.

– Hun har en posisjon der hun slett ikke hadde trengt å stå på for disse sakene, men hun gjør det likevel, heter det i juryens begrunnelse, ifølge NTB.

Elisabeth Grieg er deleier i Grieg-gruppen, administrerende direktør i Grieg International og har bakgrunn som president i Norges Rederiforbund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag