NA24.no

Langhelg på Wall Street

Feiringen av døde presidenter gjør at investorene tar seg fri.

Børsene i New York benytter i likhet med resten av USA mandagen til å feire. Det medfører at det ikke blir noen handel på Wall Street mandag.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Presidents Day er en offentlig helligdag i USA. Det medfører at Wall Street holder stengt og at det dermed ikke kommer noen signaler fra verdens største økonomi. Dette igjen får innvirkning på de andre finansmarkedene og aksjemarkedet er intet unntak.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Opprinnelige var det til minne om George Washington at USA feirer Presidents Day, men senere har også Abraham Lincoln blitt inkludert i feiringen. I de siste årene er dagen blitt benyttet til å hedre flere presidenter.

Presidents Day faller hvert år på den tredje mandagen i februar. I år faller dagen på 16. februar, mens George Washington ble opprinnelige født 22. februar.

Fredag falt de amerikanske børsene med mellom 0,5 og 1 prosent, og mandag morgen var det duket for nedtur på børsene i Asia.

Les mer: Aksjesmell etter sjokktall

Det har smittet over på Europa og Oslo Børs. Hovedindeksen blir senket 1,08 prosent til 232,36 poeng. I Norge er det også vinterferie på Østlandet.

Les også: Klabbeføre på Oslo Børs

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere