NA24.no

Langweekend til 193.000

Sist oppdatert:
Drømmer du om å fly jagerfly? Her får du muligheten.

OBS: Denne ferien krever legeattest!

NA24 – din næringslivsavis

Russeren Denis Issaev har startet et noe annerledes reisebyrå. For nærmere 200 000 får du en langweekend i Moskva med jagerflytur inkludert.

- En opplevelse du sent vil glemme, lover selskapets nettsider.

«Reisebyrået» heter Gforce og er et Horten-registrert enmannsforetak. I tillegg til tur med jagerfly tilbyr selskapet også «vektløstur» samt reise til romstasjonen ISS (International Space Station). Denne reisen starter fra en spesialbygd startplattform i Kazakstan. Prisen for en tur til verdensrommet er ukjent.

Aldersgrense og legeattest
Ønsker du å dra på jagerflytur eller føle hvordan det er å være vektløs kreves legeattest som beviser at helsen er i god behold. I tillegg må du være over 18 år og under 70.

Stiv pris
Gforce tilbyr kanskje ikke akkurat de rimeligste feriealternativene. 159 000 er prisen du må betale for en cirka 45 minutters tur med det russiske jagerflyet MIG 29. For 193 000 varer flyturen en time. Da flyr du med jagerflyet MIG 31. Inkludert i prisen er flybillett Oslo-Moskva tur/retur, visum, 4 netter på hotell, flyplasstransfer, undervisning, legeundersøkelse, utstyr, bilder og sertifikat. Gforce lover imidlertid å spandere 50 000 på den første jagerflykunden.

Alternativ for «mannen i gata»
Er drømmen å fly jagerfly finnes det rimeligere alternativer til Gforce. «Russian Warbirds of Norway» er en forening som opererer et tidligere sovjetisk jagerfly av typen Aero L-29 Delfin. Foreningen har sin hovedbase på Skien lufthavn og tilbyr sine medlemmer å bli med på jagerflytur til selvkost.

- Dette tilbudet gjelder i utgangspunktet kun medlemmer. Vi er en non-profit forening som drives av ren entusiasme. Dette er den eneste foreningen i Norge som gir «mannen i gata» muligheten til å oppleve det få heldige i det norske forsvaret får muligheten til, sier Terje Traaholt, flyinstruktør og flyger, til NA24.

Med selvkost menes de kostnadene det medfører å ha flyet operativt. Dette tilsvarer ca 8000 for en halvtime i luften og 12.000 for en time.

Saddam-fly
Det sovjetiske flyet stammer fra 70-tallet. Det er flere land som har benyttet jagerflyet, deriblant Irak. Her var flyet sist i tjeneste under regimet til Saddam Hussein frem til begynnelsen av 90-tallet. Det inngikk da i et hemmelig kjemisk våpenprogram hvor det hadde funksjon som våpenbærer for stridsgass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere