NA24.no

Lanserer ti kroners-snus

Sist oppdatert:
I Sverige er kampen om snusbrukerne hard, og nå lanseres en type billigsnus som skal koste ti norske kroner boksen.

Det er produsenten Swedish Match som står bak lavprisproduktet. Den nye porsjonssnusen skal hete Kronan, og vil koste 12 svenske kroner per pakke. Det vil si like over ti norske kroner.

Til sammenlikning koster en boks General-snus rundt 50 til 60 kroner i Norge.

- Kronan er langt billigere å fremstille enn våre premieprodukter. Vi har presset prisen på alt gjennom hele produksjonen, sier pressesjef Mikael Arnebert i Swedish Match til Aftonbladet.

Den nye billigsnusen kommer på markedet bare et par uker etter at prisen på merket Granit ble senket til 16 svenske kroner.

Samtidig som kampen om svenske snusere blir hardere, kommer det svenske Folkehelseinstituttet med en rapport som viser at snus øker risikoen for kreft i bukspyttkjertelen og i munnhulen.

Arnebert i Swedish Match tror imidlertid at rapporten er langt mer politisk enn vitenskapelig. Han mener Folkehelseinstituttet er snusfiendtlige, og at det er gammel forskning som blir lagt frem i ny innpakning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere