NA24.no

Lars (24) kan tjene 100.000 kroner på én måneds jobb

Foto: Kay Stenshjemmet/Romerikets Blad
Sist oppdatert:
Kan bli Adeccos konsernsjef.

For andre året på rad har bemanningsbyrået Adecco lyst ut «årets råeste sommerjobb» som konsernsjef – med 100.000 kroner i lønn for én måneds innsats.

Etter en rekke tester og intervjuer, er 1.500 søkere nå redusert til 10. Blant dem er lørenskoging Lars Peter Raknes, som fram til 10. mai samler stemmer på Facebook for å havne blant de fire som får delta i selve finalen.

Les mer: Du kan få 100.000 for én måneds jobb

Sikter mot lederjobb
24-åringen fra Rasta studerer siviløkonomi ved BI på heltid, og er i tillegg medeier i klesbutikken Kaos på Triaden.

- Jeg jobbet som selger i Bertoni i to år etter videregående, og syntes det var såpass moro at jeg og tre kompiser laget en businessplan for å starte vår egen butikk, forteller han til Romerikets Blad.

Den svært så ordnede herreforretningen Kaos ble en realitet i oktober 2009, og i disse dager planlegger de unge eierne en avlegger på Strømmen Storsenter.

Lars Peter Raknes trives godt i klesbransjen, men har høyere ambisjoner enn å stå i butikk.

- Jeg ønsker å jobbe mot en lederstilling i næringslivet. Får jeg jobben i Adecco, vil jeg suge til meg flest mulig inntrykk og lære mest mulig, sier han.

Øremerket bryllupsreise
-Jeg var ikke helt klar for mer skole etter videregående, men butikkerfaringen har gitt meg lyst til å studere, sier Raknes.

- Hva gjør deg egnet for konsernsjefjobben i Adecco?

- Jeg har et stort engasjement og lyst til å lykkes. Dessuten tror jeg jeg er god til å kommunisere og flink til å gjøre andre gode. Og jeg har en litt annen bakgrunn enn de ni øvrige kandidatene. Jeg har spilt fotball hele livet, og har mange års erfaring som ungdomsleder i Skårer menighet. Det har formet meg når det gjelder verdier, og er noe jeg tar med meg videre i jobbsammenheng.

- Hva skal du eventuelt bruke 100.000 kroner til?

- Jeg gifter meg 30. juni, og vi har akkurat kjøpt oss leilighet i Oslo, så pengene er i så fall øremerket bryllupsreise og møbler, smiler Lars Peter Raknes.

Ser etter «det lille ekstra»
Adecco fikk stor oppmerksomhet og god respons da de utlyste konsernsjefjobben i fjor.

- Vi fikk også selv mye igjen for det, så vi bestemte oss tidlig for å gjøre det samme i år, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Stine Talseth til RB.

- Hva er dere på jakt etter?

- Det er ingen klar fasit på det, men vi er ute etter engasjement, driv og en oppriktig interesse for jobben, i tillegg til at vedkommende må ha «det lille ekstra», svarer Talseth.

Går du inn på www.konsernsjefen.no, kan du være med og avgjøre hvem som får sommerjobben som konsernsjef.

Les flere saker fra Romerikets Blad!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere