Lars-Harald klarer ikke å betale regningen fra DNB

FIKK EN ØRLITEN FAKTURA: Lars Harald Hugås har havnet i en lei knipe. Fakturaen han har mottatt - pålydende «svimlende»10 øre - er umulig å få betalt fordi beløpet er for lite.

FIKK EN ØRLITEN FAKTURA: Lars Harald Hugås har havnet i en lei knipe. Fakturaen han har mottatt - pålydende «svimlende»10 øre - er umulig å få betalt fordi beløpet er for lite. Foto: Tore John Andreassen (Avisa Nordland)

Beløpet er nemlig for lite.

19.01.15 15:08

Han har havnet i helt uvanlige betalingsproblemer, Lars Harald Hugås på Fauske, skriver Avisa Nordland.

Regningen han sliter med, er på ti øre.

– Og blir den ikke betalt, får jeg sikkert en ny regning med et purregebyr, tror Lars Harald Hugås med smilet på lur.

For smått

Historien startet i desember. Da fikk ikke Hugås den månedlige fakturaen fra DNB, på et billån. Han kontaktet da banken, og fikk over telefon opplyst beløp og kid-nummer.

– Den ble betalt på vanlig måte i nettbanken og var ute av verden for min del. Så, etter noen uker, fikk jeg en ny faktura fra DNB. Nå skulle banken ha 10 øre, som var for lite betalt i desember, forklarer Lars-Harald Hugås.

Problemet hans nå er at det ikke lar seg gjøre å betale 10 øre.

– Summen blir ikke oppfattet som et beløp. Nå skal jeg ta turen i banken og be om å få delt opp beløpet i to avdrag, flirer Hugås, som seriøst lurer på hva som vil skje om han ikke betaler.

– Og hva har det kostet banken å kjøre ut fakturaen og sende den til meg i posten? Garantert mer enn 10 øre i alle fall, sier Lars -Harald Hugås.

Får ikke purring

Han trenger uansett ikke bekymre seg for framtidige purregebyr eller inkassokrav.

– Hugås kan se bort fra denne regningen. Her er det nok en datamaskin som bare har gjort jobben sin, sier informasjonsdirektør i DNB, Even Westerveld, som lover å kontakte Fauske-mannen.

Les flere saker fra Avisa Nordland

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.