NA24.no

Lavere handelsunderskudd i USA

(REUTERS)
Sist oppdatert:
Har fått kuttet ned på lekkasjene.

Handelsunderskuddet for USA falt til 32,94 milliarder dollar i oktober fra det reviderte anslaget på 36,65 milliarder dollar i september.

Økonomene ventet på forhånd at handelsunderskuddet skulle fallet til 36,4 milliarder dollar, viser estimater innhentet av Bloomberg.

Svekkelsen i den amerikanske valutaen har gitt uttelling på eksportveksten. I oktober økte eksporten fra USA med 2,6 prosent til 136,84 milliarder dollar fra 133,38 milliarder dollar i september.

I samme periode økte importen med 0,4 prosent til 169,78 milliarder dollar. Både eksporten og importen ligger på det høyeste nivået på nærmere ett år.

I løpet av oktober betalte USA 17,44 milliarder dollar for importen av råolje. Det er en nedgang på 2,07 milliarder dollar og skyldes at oljeprisen falt til 67,39 dollar per fat fra 68,17 dollar i september. I tillegg ikk det importe volumet av råolje ned til 258,83 millioner fat fra 286,22 millioner fat.

Handelslekkasjene til Kina steg til 22,7 milliarder dollar. Oppgangen på 0,6 milliarder dollar gjør at underskuddet mot Kina ligger på det høyeste nivået siden november i fjor. Amerikanerne taper også mer i forhold til handelen med Japan og underskuddet økte med 0,3 milliarder dollar til 4,4 milliarder dollar.

Når det gjelder underskuddet mot EU falt det 4,9 milliarder dollar fra 5,5 milliarder i september.Underskuddet til OPEC-landene ble redusert til 5,8 milliarder dollar fra 7,9 milliarder dollar. Mot nabolandene Canada og Mexico gikk handelsunderskuddet henholdsvis opp med 0,5 milliarder dollar til 2 milliarder dollar og uendret på 4,6 milliarder dollar.

I oktober gikk de med overskudd på handelsbalansen i forhold til Hongkong, Australia og Singapore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere