NA24.no

Lavest siden i november

(Scanpix)
Sist oppdatert:
USA-børsene var blodrøde tirsdag.

De amerikanske børsene endte kraftig ned tirsdag. De viktigste indeksene falt jevnt over rundt 4 prosent.

S&P 500-indeksen falt for første gang siden november under 800 og endte like over 789 poeng. Høstens laveste sluttnotering var 752,44 poeng 20. november.

Finanssektoren er spesielt svak. Tunge selskaper som Citigroup, American Express, Morgan Stanley, Goldman Sachs og Bank of America falt alle mer enn 10 prosent.

Investorene er bekymret for at nedgangsperioden skal forverres og at tiltakene som er iverksatt for å stabilisere det finansielle systemet ikke skal være tilstrekkelig, verken i USA eller i andre land.

Både de asiatiske og europeiske børsene har slitt i motvind tirsdag i tråd med at investorene trekker seg ut av risiko.

Det skaper også usikkerhet at det amerikanske finanstilsynet SEC mistenker banken Stanford Financial Group for svindel i milliardklassen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Før åpning fikk investorene nye signaler om at produksjonen i New York falt til rekordlave nivåer i februar.

Les mer: Svekkelse fra New York

I dag skal president Obama signere finanspakken på 787 milliarder dollar. Målet er at pakken skal bidra til å etablere 3,5 millioner nye jobber, og greie å snu resesjonen som nå har vart i mange måneder.

- Virkeligheten setter inn nå, og det finnes ingen rask løsning. Pakken er imponerende i størrelse, men det vil ta lang tid å implementere den, og samtidig er det mange bedrifter som er i en vanskelig situasjon allerede, sier Meckler til Reuters.

- Det er et fravær av gode nyheter. Jeg blir ikke overrasket om markedet i dag skal komme ned og teste nye bunnoteringer, sier president Rick Meckler i investeringsselskapet LibertyView Capital Management i New York til Reuters.

Varehusgiganten Wal-Mart Stores var opp 0,9 prosent er ett av få lyspunkter. Konsernet la I dag frem kvartalstall som slo markedets forventninger.

Aksjen steg 4 prosent tirsdag.

Les mer: Wal-Mart trygt i havn

General Motors endte ned 13 prosent. Selskapet skal nå vise myndighetene en plan for selskapets fremtid. Dette er et av kravene etter at bilgiganten nylig fikk statlig nødhjelp.

Olje faller
Prisen på den amerikanske referanseoljen WTI for mars-levering falt tirsdag nær 7 prosent til 34,93 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Dette tynget oljerelaterte aksjer. Delindeksen for oljeservice endte ned 8 prosent, mens delindeksen for oljeselskaper falt mer enn 6 prosent.

Gull opp
Skremte investorer søker nødhavn i gull. Gullprisen steg tirsdag nær 3 prosent til 967 dollar pr. unse, det høyeste nivået på syv måneder.

Les mer: Frykt sender gull mot nye høyder

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -3,79% til 7.552,60

Nasdaq -4,15% til 1.470,66

S&P 500 -4,56% til 789,17

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere