*Nettavisen* Økonomi.

Laveste jobbtilfredshet på to tiår

Foto: Crestock

Stadig flere er misfornøyd med jobbene sine.

En relativt fersk undersøkelse gjennomført av The Conference Board viser at amerikanere er blitt mer misfornøyde med jobbene sine.

NA24 - din næringslivsavis

Undersøkelsen viser at kun 45,3 prosent av de spurte er fornøyde med jobbene sine, det laveste nivået siden undersøkelsen første gang ble gjennomført i 1987. Den gang var 61,1 prosent fornøyde.

Minst fornøyd er de under 25 år, der kun 35,7 prosent er fornøyde, mot 55,7 prosent i 1987. Det er imidlertid ikke bare de unge som har blitt mindre fornøyd, og det største fallet i jobbtilfredshet finner man i gruppen 65+, der 43,4 prosent er fornøyde, ned fra høye 70,8 prosent i 1987.

Preges av finanskrisen
Årets tall er trolig preget av finanskrisen. Med større arbeidsledighet og færre jobbmuligheter vil naturlig nok flere føle seg nødt til å fortsette i en jobb de ikke er fornøyd med. Dermed må trolig bedriftene belage seg på store utskiftelser ettersom økonomien bedrer seg. Hele 22 prosent venter ikke å være i samme jobben om et år.

Imidlertid har jobbtilfredsheten i USA falt jevnt og trutt, gjennom så vel oppgang som nedgang.

- Kan bety trøbbel
- Den nedadgående trenden i jobbtilfredshet kan bety trøbbel for det generelle engasjementet til amerikanske arbeidere, og til syvende og sist arbeidernes produktivitet, kommenterer Lynn Franco, direktør for forbrukerforskningssenteret ved The Conference Board.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.