NA24.no

Laveste på tre år

Sist oppdatert:
Oljeprisen stupte til sitt laveste nivå på tre år på grunn av problemene i USA.

Tegn til at den økonomiske krisen er verre enn antatt i USA, blant annet ved at industriproduksjonen i november hadde det største fallet på 26 år, sendte oljeprisen mot nytt bunnivå.

NA24 – din næringslivsavis

I går kom det også en uttalelse fra Det nasjonale byrået for økonomisk forskning som fastslo at den amerikanske økonomien gikk inn i resesjon i desember 2007, altså for snart ett år siden.

Når OPEC i tillegg utsatte beslutningen om ytterligere produksjonskutt til 17. desember, førte dette til at oljeprisen falt med 3,5 prosent til 47,58 dollar per fat på råvarebørsen i New York, det laveste nivået siden 20. mai 2005.

Nå er oljeprisen hele 67 prosent lavere enn toppnivået på 147 dollar per fat som ble satt den 11. juli i sommer.

Generalsekretæren i OPEC, Abdalla el-Bardi, uttalte i Teheran i går at oljekartellet vil vedta å kutte i oljeproduksjonen når OPEC møtes igjen denne måneden. Men det hjalp ikke oljeprisen i går.

Nordsjøolje falt tilsvarende mye på London-børsen, 3,5 prosent, og er nå nede i bare 46,30 dollar per fat, eller knappe 329 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere