NA24.no

Lavpriskonge til Norge

Sist oppdatert:
Mannen bak lavprisselskapet EasyJet lokker norske investorer med billig-cruise. Nå sikter han seg inn mot Oslo Børs.

Den kjente gresk-britiske shippinginvestoren Stelios Haji-Ioannou satser i Norge. Sammen med de to norske meglerhusene Pareto Securities og Ness, Risan & Partners (NRP) presenterte han mandag satsningen Easy Cruise for norske investorer.

NA24 - din næringslivsavis

I morgen og resten av uken skal selskapet presenteres for investorer i London. De to norske meglerhusene samarbeider med det amerikanske meglerhuset Jefferyes for å hente inn penger.

Planen er å hente inn 42 millioner euro som skal gå til å ekspandere rederiet. Selskapet ble lansert for to år siden, og har siden det vært en fortsettelse av easy-konseptet som Stelios har stått bak. Det mest kjente av disse er EasyJet, som er en av Europas ledende lavpris-flyselskap.

Billge cruise
Selskapet ønsker å tilby feriecruise til reisende i alderen fra 20 til 40 år. I sommer ble det første skipet satt i drift, da med den franske og italienske riviera som område. Til vintereseongen i 2006/2007 er planen å drive dette skipet til de karibiske øyer. Selskapet har også et tilknyttet skip på franchise-basis i Nederland.

Hele grunnlaget er at det skal være billig og fleksibelt. Man skal kunne gå på og av i enhver havn, dersom man holder seg om bord i minst to døgn.

Bygger nye skip
Stelios vil ikke fortelle all verden fra sitt møte med investorer i Oslo mandag, men forteller at de har planer om å liste selskapet på unotert-listen. Etter hvert kan det også være aktuelt med å liste selskapets aksjer på Oslo Børs, men per i dag er dette for tidlig.

Pengene som skal hentes vil finansiere byggingen av mellom to til fire nye cruise-skip. Disse skal ifølge Stelios bygges i Hellas.

Men hvorfor gå til Norge etter penger?

- Dette blir som prosjektfinansiering. Det ligner en del på hva riggselskapene har gjort. Jeg tror de norske investorene er kjent med shipping-sektoren, og kjent med å finansiere prosjekter som ikke enda er bygget, sier den gresk-britiske investoren i en kort kommentar til NA24.

Han forteller videre at selskapet skal presenteres i London resten av uken, og resultatet vil bli kjent en gang neste uke.

- So far, so good, sier Haji-Ioannou om mottakelsen blant investorer så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere