NA24.no

Lederendringer i Lerøy

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Sykdom fremkaller endringer i konsernledelsen i Lerøy Seafood Group.

Ole Rasmus Møgster går ut av styret i Lerøy Seafood Group (LSG).

Det melder konsernet onsdag formiddag.

Søker avlastning
Møgster er for tiden sykemeldt og vil derfor søke avlastning fra sitt arbeid som styreformann i LSG.

Ole Rasmus Møgster har anmodet styret i LSG, i samråd med selskapets valgkomite, om å kalle inn til ekstraordinær generalforsamling for gjennomføring av valg av ny styreformann.

Selskapets største aksjonær, Austevoll Seafood, anmoder valgkomiteen om å innstille Helge Singelstad som ny styreleder i LSG.

Singelstad er i dag konsernleder i LSG, men har sagt seg villig til å tre inn i den nye rollen som arbeidende styreformann i LSG. Singelstad vil som nestformann i styret i Austevoll Seafood ASA også fungere som styreformann i Austevoll Seafood ASA i Ole Rasmus Møgster sitt sykefravær.

I tillegg vil Singelstad tiltre som administrerende direktør i Laco AS som er største aksjonær i Austevoll Seafood ASA.

Aarskog ny konsernleder
I forbindelse med dette har styret i LSG inngått avtale med Alf-Helge Aarskog om å overta rollen som konsernleder i LSG dersom Singelstad blir valgt til ny styreformann i LSG. Aarskog er i dag konserndirektør for oppdrett i LSG. Aarskog skal fortsette som styreleder i konsernets respektive oppdrettsselskaper samtidig som konsernets regionale og lokale ledelse videreføres.

Alf-Helge Aarskog er 42 år og startet i LSG den 01.08.04 og har siden hatt ulike posisjoner i konsernet.

Konsernledelsen i Lerøy Seafood Group vil etter dette bestå av Alf-Helge Aarskog (konsernleder), Henning Beltestad (visekonsernleder) og Ivan Vindheim (konserndirektør økonomi og finans).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere