*Nettavisen* Økonomi.

Lederendringer i Yara

Foto: (Foto: Morten Holm / SCANPIX)

Yara International ASA stokker om lederkabalen.

Les NA24 på mobil

Yara International ASA melder at det vil bli organisatoriske endringer til støtte for selskapets langsiktige vekststrategi.

NA24 - din næringslivsavis

¿ Daniel Clauws kontrakt med Yara, som ville utgå våren 2007, er forlenget. Fra 1. oktober vil Daniel Clauw konsentrere seg om Yaras vekstinitiativ. Han vil rapportere til konsernsjefen i en konsultativ rolle, står det i meldingen.

Den nye ledergruppen
Ed Cavazuti er utnevnt til ny leder for forretningssegmentet Downstream. Han vil flytte fra Singapore til Oslo hvor han i dag leder Yaras forretningsenhet for Asia.

Hallgeir Storvik, som i dag er økonomidirektør, er utnevnt til å lede det nye forretningsområdet Supply and Trade Forretningsområdet vil være ansvarlig for optimalisering av Yaras globale verdikjede, handel av ammoniakk og mineralgjødsel, samt innkjøp av energi og råvarer.

Sven Ombudstvedt, som i dag er leder for Upstream, er utnevnt til ny økonomidirektør og leder for strategi.

Tor Holba, som i dag er leder for Downstream, er utnevnt til ny leder for forretningssegmentet Upstream.

Terje Bakken (Industrial), Anne Grethe Dalane (HR), Arne Cartridge (Kommunikasjon) og Ken Wallace (Juridisk) vil alle fortsette i sine nåværende posisjoner.

Yaras finansielle rapportering vil fortsatt være basert på den nåværende segmentstrukturen. Det nye forretningsområdet Supply and Trade vil ikke rapporteres som et forretningssegment.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.