*Nettavisen* Økonomi.

Ledige påskehytter til fantasipriser

LEDIG I PÅSKEN: Grautheller utleiehytte i Øvre Sirdal i Rogaland har seks sengeplasser og koster mellom 700 og 900 kroner døgnet å leie i påsken. Hytta ligger lett tilgjengelig i flott turterreng med tilhørende robåt. Foto: Heidi Brenden (Statskog)

Statskog har ennå 133 ledige påskehytter til fantasipris.

14.04.14 06:40

Statskogs påskehytter gir deg ekte hyttefølelse til oppsiktsvekkende lave priser.

Hytta på bildet over i Øvre Sirdal har plass til seks personer og koster mellom 600 og 900 kroner å leie per døgn. Det blir 120 til 150 kroner per person med fullt hus.

En fersk sjekk utført av eiendomskonsulent Eva Kristin Grøndal i Statskog på vegne av Nettavisen viser at det ennå er 33 hytter (av totalt 70 hytter i Statskogs portefølje) og cirka 100 buer og kojer (jakthytter) er ledig i påsken i perioden onsdag 16 april frem til mandag 21. april.

- De færreste kjenner til tilbudet til tross for spredte medieoppslag med ujevne mellomrom, sier Grøndal til Nettavisen NA24.

Hytteopplevelse på «gammelmåten»
- Hva slags standard er det på hyttene?

- Det er enkel standard, men du får varme i kroppen og tak over hodet. De fleste hyttene er uten strøm, men har vedovn og propanapparat. Noen hytter har solstrømanlegg, mens et fåtall har 220V strøm og innlagt vann. Hyttene ligger i flott turterreng og med priser fra 400 kroner per hytte per natt, sier Grøndal og minner om at ikke alle hyttene har vinterbrøyta vei helt frem.

- Oppkjørte skiløyper fram til hytta er nok mer unntaket enn regelen.Det å spenne på seg skiene og gå et stykke er vel ofte en del av sjarmen med å være på hyttetur «på gammelmåten», smiler Grøndal.

Bestill og betal på nett
Hyttene kan bestilles og betales hele døgnet på nettstedene statskog.no eller inatur.no

- Bekreftelse på bestilling og betaling kommer via epost, opplyser Grøndal.

Skulle du trenge mer informasjon er det bare å ringe friluftstorgets servicetjeneste på 07800.Der får du praktisk informasjon om hvor hyttene er og hva slags standard som venter.

- Statskog holder forøvrig på å selge et stort antall hytter, men dette er stort sett hytter som ikke har vært tilgjengelig på kortidssleie, men brukt i skogsdrift og næring. Hytter som egner seg for ferie og kortidsleie skal ikke selges, opplyser Grøndal.

Bo gratis i 100 buer og koier
Tar du til takke med overnatting på brisk, utedo og vann fra bekken, er det mange muligheter. I tillegg til våre utleiehytter og hytter på åremål, har Statskog over 100 buer og koier rundt om i landet.

De fleste koiene og buene er merket av på kart og beskrevet på godtur.no. Se oversikten over alle koiene/buene her.

denne siden finner du kart som viser spredningen av alle koiene og buene ut over store deler av landet.

- På buene og koiene koster det ingenting å overnatte, men vi oppfordrer gjester til å legge igjen litt penger for ved og tilkjøring av ved. Gå Norge på langs eller bruk buene og koiene på dagstur i regionen. God tur, sier Grøndal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.