NA24.no

Foto: SAS

Ledige SAS-seter

Passasjervekst for SAS, men også flere ledige seter.

4 millioner passasjerer fløy med SAS-konsernets flyselskaper i juni.

NA24 - din næringslivsavis

Det er 0,3 prosent flere enn i samme måned i 2007.

SAS-konsernets kapasitet økte med 5,9 prosent, som medførte at kabinfaktoren sank med 1,8 prosentpoeng til 74,7 prosent.

Avkastningen per passasjer, eller yielden gikk i mai ned med 5,4 prosent. For juni bedømmes yieldutviklingen å være stabil, og indikasjonene tyder på omtrent samme nivå som i juni, melder selskapet.

- Den positive trafikkutviklingen er gledelig i et miljø preget av økt konkurranse og for mye kapasitet. Kabinfaktoren var noe svakere, mens yielden begynner å få økt stabilitet som følge av effekten av innførte drivstofftillegg. Tiltakene i Profit 2008 blir nå satt i verk. Ytterligere tiltak som følge av en fortsatt høy oljepris kan ikke utelukkes, sier administrerende direktør og konsernsjef Mats Jansson.

SAS Norge transporterte 1.010.400 passasjerer på sitt ordinære rutenett i juni, en økning på 8,2 prosent sammenlignet med samme måned i 2007. Uttrykt i betalte passasjerkilometer var trafikkveksten på 13,1 prosent. Den tilbudte kapasiteten var 16,2 prosent større enn året før, og kabinfaktoren sank 2,1 prosentpoeng til 73,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere