NA24.no

Ledige tankskip senker ratene

Antallet ledige supertankere fortsatte å øke i Den arabiske golf den siste uken.

Dette har medført at ratene for de største råoljetankskipene, VLCC’ene, har fortsatt å falle den siste uken. Det går frem av den ukentlige markedsrapporten fra skipsmeglerhuset Fearnleys.

NA24 - din næringslivsavis

Spesielt har dette rammet ratene for VLCC’ene som har blitt sluttet med laster fra Midtøsten til destinasjoner i Fjerne Østen, som Japan og Singapore. På strekningen Midtøsten til Japan er VLCC-raten ned fra worldscale 120 til ws 90 de siste syv dagene.

Mot påskestille
Situasjonen preges nå av at det er god tilgang på ledige skip for de neste 30 dagene, mens forespørslene fortsatt viser et begrenset antall. Markedet begynner nå å se konturene av den tradisjonelle lavsesongen i andre kvartal.

For reiser vestover fra Den arabiske golf har ratene falt 10 poeng til ws 75 den siste uken.

Med påsken til neste uke, så frykter Fearnleys at det svake markedet kan komme til å vare. Antallet ledige VLCC’er ventet for lasting i Midtøsten de neste 30 dagene økte fra 68 til 78 skip den siste uken.

I Atlanterhavet ser luften ut til å gå ut av ballongen som sendt ratene opp for en uke siden. VLCC-raten fra Vest-Afrika til Mexicogolfen er litt ned til ws 117,5, mens suezmaxratene fra Vest-Afrika til østkysten av USA har falt fra toppen på ws 160 til rett over ws 140. Situasjonen er den samme for suezmax’ene i Middelhavet, men noe sterkere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere