NA24.no

Ledighet på stedet hvil

Foto: Meek, Tore (SCANPIX)
Sist oppdatert:
SSB melder om stabile ledighetstall.

Fra juni til august var det bare små endringer i sysselsettingen og arbeidsledighet, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå.

NA24 - din næringslivsavis

Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) fra SSB viser at ledighetsraten var uendret på 3,0 prosent i juli (snitt juni til august). 78.000 personer er registrert som arbeidsledige i juli ifølge undersøkelsen.

På forhånd var det ventet at arbeidsledigheten ville ligge på 3,1 prosent.

- Uforandret ledighetsrate på 3,0 prosent i juli overrasket både oss og markedet. Dette støtter vårt syn om at Norges Bank vil og kommer til å øke styringsrenten. Vi tror imidlertid ikke dette kommer til å skje på dagens rentemøte, men i oktober, skriver Handelsbanken Capital Markets i en kommentar.

Analytikerne i DnB Nor Markets venter imidlertid at ledigheten kommer til å øke videre.

- Sysselsettingen har generelt holdt seg godt opp gjennom finanskrisen mens vi hadde ventet en nedgang. Denne månedens tall er således mer i tråd med våre forventninger. Gitt at også arbeidsstyrken faller holder ledighetsraten seg stabil denne måneden, men den vil trolig stige fremover. Ettersom arbeidsmarkedet normalt ligger etter i konjunkturutviklingen venter vi fortsatt at sysselsettingen skal avta og ledigheten stige.

I 2010 venter DnB Nor en gjennomsnittlig ledighetsrate på 4,0 prosent, mens de i 2011 venter at ledigheten skal ha økt til 4,7 prosent, det vil si omkring 120.000 ledige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere