NA24.no

Ledigheten videre ned

Den norske arbeidsledigheten fortsetter å falle tilbake. Detaljhandelen synker også.

Den sesongjusterte arbeidsløsheten i Norge var 4,0 prosent i mars 2006. Dette var ned fra 4,3 prosent i desember 2005. Dermed fortsetter arbeidsledigheten i Norge å falle, slik den har gjort det siste året.

Høytrykket i norsk økonomi har nemlig redusert antall ledige helt siden i fjor sommer.

Samtidig som arbeidsledigheten faller, viser omsetningsvolumet til detaljhandelsbutikkene en nedgang med 0,4 prosent fra mars til april i år. Det viser volumindeksen for detaljhandel justert for sesongvariasjoner som Statistisk sentralbyrå utarbeider.

Butikkhandel med salg av sko og klær hadde en nedgang i omsetningsverdien (ikke justert for prisendringer) med henholdsvis 21,2 og 18,0 prosent i april 2006 sammenlignet med april 2005. Stor nedgang hadde også butikker med bredt utvalg av jernvarer, fargevarer og andre byggevarer, med 20,5 prosent i samme periode. Butikkhandel med nærings- og nytelsesmidler i spesialforretninger hadde derimot en økning på 15,8 prosent. Verdiindeksen for detaljhandel totalt gikk ned med 4,2 prosent i april i år sammenlignet med april i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere