NA24.no

Legemiddelfirma «skjulte» selvmordsfare

Storbritannias største legemiddelfirma prøvde å skjule selvmordsfaren ved medisiner mot depresjoner..

(SIDE2): Legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline prøvde å bevise at legemiddelet «Seroxat» fungerte for deprimerte barn til tross for at kliniske undersøkelser viste det motsatte.

Prøvde å dekke over
Hemmelige e-poster har nå blitt avslørt og det viser seg at selskapet bevisst har prøvd å dekke over at medisinen er linket til selvmordsfare, skriver BBC news.

Nå har familier i USA gått sammen om å saksøke firmaet. Som et resultat av dette har GlaxoSmithKline blitt tvunget til å åpne sitt interne arkivsystem.

Hevder medisinen er trygg
Karen Barth Menzies er partner i et av firmaene som representerer mange av familiene. Hun har studert tusenvis av dokumenter fra legemiddelfirmaet.

- Selv om de har negative studier som viser at «Seroxat» kommer til å skade en del av barna, hevder de at medisinen er trygg for barn, sier hun ifølge BBC News.

Ville ikke gjøre PR
Hun fant også en e-post fra en PR-ansatt som jobbet for GlaxoSmithKline hvor det stod;

«Vi hadde i utgangspunktet planlagt å gjøre en stor mediakampanje rundt denne studien, helt til vi så resultatene. Studien viste at medisinen ikke egentlig var effektiv i å behandle tenåringsdepresjoner, noe vi ikke vil publisere.»

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere