NA24.no

Legende vil slå kjempe konkurs

Sist oppdatert:
Investor Jim Rogers mener AIG bør få gå overende, før USA gjør det.

- American International Group (AIG) bør få gå konkurs, fordi at man ved å holde det selskapet og andre vaklende finanskonsern i live med statlige midler, risikerer å ødelegge USAs økonomi fullstendig.

NA24 - din næringslivsavis

Det sier investor Jim Rogers til nyhetskanalen CNBC.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nye milliarder til AIG
Mandag ble det kjent at de amerikanske myndighetene tar nye grep for å redde det skadeskutte forsikringsselskapet .

Totalt stilles en livline på 30 milliarder dollar tilgjengelig som selskapet skal få trekke på ved behov. Dette gjøres for å unngå at AIG igjen skal komme i et desperat behov for kapital. Finanskrisen har rammet AIG tungt, og virksomheten som omfatter forsikringer på obligasjonslån har bidratt til milliardtap.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Fra før har myndighetene bidratt med 150 milliarder dollar, uten at det ser ut til å ha hjulpet. Forsikringskonsernet fikk et negativt resultat på 61,66 milliarder dollar, eller 22,95 dollar per aksje i fjerde kvartal. I samme periode året før hadde selskapet et negativt resultat på 5,29 milliarder dollar.

- De ødelegger økonomien
- Dersom vi antar at AIG går konkurs, er det bedre at AIG går konkurs og vi får to eller tre horrible år, enn at hele USA går konkurs. AIG har flere tusen milliarder dollar i obligasjoner, la de gå dukken og få domstolene til å rydde opp. Hvis ikke kommer vi aldri i gang igjen, sier Rogers.

Rogers mener alle redningsaksjonene for bankene til slutt vil ende med å ødelegge USAs økonomi fullstendig.

- Det er helt utrolig, de ødelegger den amerikanske økonomien, de ruinerer myndighetene, de ruinerer den amerikanske sentralbanken og de ruinerer den amerikanske dollaren, tordner Rogers.

- De er gærne
Investoren mener systemrisikoen kommer til å være den samme om 10 måneder, 5 år eller 10 år dersom de fundamentale forholdene ikke blir løst.

- Tankegangen er at man ved å ha for mye gjeld, for mye lån og for mye forbruk skal løse dette problemet med mer gjeld, mer forbruk og mer utlån. Disse folkene er gærne, sier Rogers.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere