*Nettavisen* Økonomi.

Legger ikke boreskip hos Ocean Rig

Foto: Ocean Rig

Ocean Rigs hovedaksjonær DryShips vil ikke legge sine nye boreskip inn i selskapet.

Det opplyser pressetalskvinne Olga Lambrianidou I det New York-noterte bulkrederiet DryShips til TradeWinds.

NA24 - din næringslivsavis

DryShips har sikret seg opsjoner på to avanserte boreskip ved det sørkoreanske samsung-verftet. Opsjonene må erklæres innen 24. april, etter at de nylig ble forlenget. Den samlede prisen for de to boreskipene er 1,3 milliarder dollar.

Det har tidligere vært spekulert i om DryShips og deres hovedaksjonær George Economou ville legge sin boreskipssatsning inn i Ocean Rig. Bakgrunnen er DryShips kjøp av drøye 30 prosent av aksjene i Ocean Rig i slutten av fjoråret. Sammen med Economou kontrollerer DryShips 34,8 prosent av Ocean Rig.

Economou overrasket i fjor med å kontrahere to boreskip gjennom sitt private selskap Cardiff Marine ved Samsung, og Lambrianidou presiserer overfor TradeWinds at de ikke er de samme som DryShips har opsjoner på.

Ifølge Lambrianidou er DryShips plan å slutte boreskipene direkte til oljeselskaper på lange kontrakter. Skulle DryShips erklære opsjonene vil den greske rederen Economou kontrollerer direkte og indirekte fire boreskip med en samlet verdi på 2,6 milliarder dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.