NA24.no

Legger mye penger i olje

Foto: Statoil
Sist oppdatert:
Store olje- og gassprosjekter går mot slutten, men Norges Bank spår fortsatt høye investeringer.

De to gigantfeltene Snøhvit og Ormen Lange er ferdigstilt i år. De og andre investeringer i olje- og gassektoren har bidratt til det høye aktivitetsnivået i Norge de siste årene. Norges Bank tror ikke det er over ennå, skriver Finansavisen.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi venter imidlertid at investeringene vil bli høye også fremover. Oljeprisen holder seg fortsatt høy, og både terminpriser og prognoser tyder på at den kan holde seg høy lenge. En rekke mindre felt bygges ut, og gamle felt oppgraderes, skriver Norges Bank i sin pengepolitiske rapport.

Blant annet venter investeringer i Troll, Valhall og Ekofisk, som alle skal oppgraderes. Finansavisen skriver at oljeprisen har steget med 13 dollar per fat siden forrige gang Norges Bank publiserte sin pengepolitiske rapport.

- Anslagene for oljeinvesteringene er noe høyere enn i siste rapport. Finanspolitikken vil ha en noe sterkere ekspansiv impuls i inneværende år. Veksten holder seg godt oppe hold våre handelspartnere. Prisen på olje og andre råvarer har økt ytterligere, skriver de i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere