NA24.no

Legger ned i Michigan

Sist oppdatert:
Den negative utviklingen viser ikke tegn til å snu. Hydro legger ned virksomhet i USA.

Hydro har besluttet å konsolidere sin nordamerikanske virksomhet innenfor presisjonsrør i aluminium på grunn av den svært krevende markedssituasjonen i bilindustrien.

Dermed blir presisjonsrøranlegget i Michigan lagt ned, opplyser Hydro.

Overføringen av produkter og nedleggingen av anlegget vil bli fullført innen utgangen av året og vil markere slutten på 70 år med produksjonsvirksomhet ved anlegget i Adrian.

Etterspørselen etter Hydros aluminiumsystemer og -komponenter til bilindustrien har falt kraftig i løpet av det siste året, i takt med nedgangen i bilproduksjonen. Den negative utviklingen i det nordamerikanske markedet startet så tidlig som i 2006, skjøt enda større fart i fjor, og har så langt ikke vist noen tegn til å snu, skriver Hydro.

Nedleggelsen i Adrian i Michigan vil berøre omkring 120 ansatte. Som en del av prosessen vil Hydro flytte noe av produksjonsutstyret til andre anlegg i det globale nettverket. Dagens virksomhet ved anlegget vil bli overført til Hydros fabrikker for presisjonsrør i Rockledge i Florida og Reynosa i Mexico.

Salvador Biosca, som er ansvarlig for Hydros virksomhet til bilindustrien, informerte om beslutningen på et allmøte med den lokale ledelsen og de ansatte tirsdag.

¿ Vi ser ingen tegn til oppgang i markedet på kort sikt, så vi er nødt til å tilpasse virksomheten vår ved å konsolidere virksomheten i Nord-Amerika, sier han.

Hydros enhet for presisjonsrør i aluminium har om lag 1.200 ansatte ved produksjonsanlegg i Asia, Europa, Nord-Amerika og Sør-Amerika.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere