NA24.no

Legger ned kvinnebasen

Sist oppdatert:
Legger ned jobbdatabase for kvinner.

Kvinnebasen.no legges ned fra og med 1. september. Kvinnebasen startet opp 17. juni 1999 med mål om å synliggjøre leder- og styrekompetanse blant kvinner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Databasen ble opprettet som et verktøy for å få tak i kvinner med høy kompetanse på sitt felt. Kvinnebasen er til for kvinner som søker utfordringer og som ønsker seg lederstillinger og styreverv.

- Har ikke kompetansen
- NAV er i en omstilling som favner både organisering, tjenesteinnhold og regelverk. Vårt fokus er å få folk over fra passive stønader til arbeid og aktivitet. Etaten har ikke den likestillingspolitiske kunnskapen som et godt eierskap og drifting av kvinnebasen forutsetter, sier direktør i Erik Oftedal på NAV sine hjemmesider.

NAV tok kontakt med arbeids- og inkluderingsdepartementet for å finne en annen eier til basen, men departementet i samråd med barne- og likestillingsdepartementet besluttet å legge det ned, fordi de mente det finnes en del andre baser som til en viss del dekker samme behov.

Lite oppdatering
Siste oppdatering på nyhetsseksjonen ble gjort i mars 2006. Den mest leste delen i kvinnebasen er profilintervjuene viser en rapport fra 2007.

- Nå har det vært få redaksjonelle oppdateringer etter at NAV har vært etablert, heter det i en rapport om bruken av databasen.

- Jeg tror ikke folk går til NAV for å finne styremedlemmer. Samtidig innrømmer vi at nyhetsdelen ikke har blitt pleiet. Etter at vi ble NAV opplevde vi at Kvinnebasen ligger noe unna det som er vår sentrale oppgave, å hjelpe folk ut i arbeid. Det kan være andre miljøer som er riktigere for Kvinnebasen. Tidligere var det vel mer koblet opp mot Likestillingssenteret, sa Oftedal til NA24 i november.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere