*Nettavisen* Økonomi.

Legger ned kvinnebasen

Legger ned jobbdatabase for kvinner.

19.08.08 09:07

Kvinnebasen.no legges ned fra og med 1. september. Kvinnebasen startet opp 17. juni 1999 med mål om å synliggjøre leder- og styrekompetanse blant kvinner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Databasen ble opprettet som et verktøy for å få tak i kvinner med høy kompetanse på sitt felt. Kvinnebasen er til for kvinner som søker utfordringer og som ønsker seg lederstillinger og styreverv.

- Har ikke kompetansen
- NAV er i en omstilling som favner både organisering, tjenesteinnhold og regelverk. Vårt fokus er å få folk over fra passive stønader til arbeid og aktivitet. Etaten har ikke den likestillingspolitiske kunnskapen som et godt eierskap og drifting av kvinnebasen forutsetter, sier direktør i Erik Oftedal på NAV sine hjemmesider.

NAV tok kontakt med arbeids- og inkluderingsdepartementet for å finne en annen eier til basen, men departementet i samråd med barne- og likestillingsdepartementet besluttet å legge det ned, fordi de mente det finnes en del andre baser som til en viss del dekker samme behov.

Lite oppdatering
Siste oppdatering på nyhetsseksjonen ble gjort i mars 2006. Den mest leste delen i kvinnebasen er profilintervjuene viser en rapport fra 2007.

- Nå har det vært få redaksjonelle oppdateringer etter at NAV har vært etablert, heter det i en rapport om bruken av databasen.

- Jeg tror ikke folk går til NAV for å finne styremedlemmer. Samtidig innrømmer vi at nyhetsdelen ikke har blitt pleiet. Etter at vi ble NAV opplevde vi at Kvinnebasen ligger noe unna det som er vår sentrale oppgave, å hjelpe folk ut i arbeid. Det kan være andre miljøer som er riktigere for Kvinnebasen. Tidligere var det vel mer koblet opp mot Likestillingssenteret, sa Oftedal til NA24 i november.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.