NA24.no

Legger nye fiskekrav på is

Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)
Utsettes grunnet trange tider i utlandet.

Regjeringen utsetter de foreslåtte innstrammingene i leveringsplikt for torsk og annen hvitfisk. Bakgrunnen er vanskelige tider i bransjen og krise i de største markedene.

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen sier hun er bekymret for situasjonen i hvitfisknæringen.

– Etter at regjeringen sendte forslagene på høring har situasjonen i hvitfisknæringen blitt betydelig forverret, som en følge av den økonomiske krisen i våre største eksportmarkeder. Dette er bakgrunnen for at det ikke blir gjort endringer nå, uttalte statsråden tirsdag.

Saken ble sendt på høring i fjor, og reaksjonene var blandede. Regjeringens mål var å sikre at trålere leverte torsk og hyse til foredlingsbedrifter i Finnmark, Troms og Nordland – særlig i deler av året når kystflåten ikke leverer særlig mye fangst.

Nå varsler fiskeriministeren at hun vil innkalle bransjen til et møte for å drøfte utviklingen. Samtidig understreker Berg-Hansen at dagens leveringsforpliktelser for torsketrålere skal følges.

– Ordningen bidrar til verdiskaping og arbeidsplasser i mange kystsamfunn, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere