*Nettavisen* Økonomi.

Legger seg langflat etter å ha angitt voldtektssiktet kjendis

Helge Øgrim Foto: (Wikipedia)

Redaktøren i journalistenes eget medlemsblad tar kritikk etter at han feilaktig navnga voldtektssiktet TV-kjendis.

30.05.11 15:18

Fredag i forrige uke ble en ikke navngitt norsk TV-kjendis fengslet for voldtekt. I pressemiljøet eksploderte saken, og en av dem som bidro til å gjøre saken større var redaktøren i NJ-organiserte journalistenes eget medlemsblad Journalisten, Helge Øgrim.

Bommet på Twitter
Ved en feiltagelse skrev Øgrim nemlig inn havnet til TV-kjendisen på sin twitterside, i stedet for i søkefeltet på Twitter. Dermed kunne alle som følger Øgrims twittermeldinger vite navnet. Nå beklager Journalisten-redaktøren feilen.

- Da jeg fredag mente å gjøre et søk på mobilen for å undersøke om etablerte medier eller andre kanaler hadde navngitt personer i forbindelse med etterforskning av en kriminalsak i Oslo, kom jeg i skade for å publisere selve søket på Twitter. Noen av dem som følger mine tweets, tolket det som et forsøk på å «oute» noen, skriver Øgrim på Journalistens sider.

Øgrim skriver at han trakk tilbake tweeten da han ble klar over feilen.

- Den tekniske feilen jeg gjorde under et nettsøk, kan selvsagt ikke lastes andre enn meg selv. Jeg er svært lei for at det kan ha medført en ekstrabelastning for enkeltpersoner, skriver Øgrim, og han fortsetter:

- Jeg kan bare beklage den belastning min uforsiktighet har påført andre, og love å skjerpe meg.

Pågrepet fredag
TV-kjendisen ble pågrepet fredag morgen av uniformert politiet, etter at en kvinne varslet politiet om at hun hadde blitt voldtatt. Pågripelsen skal ha skjedd i mannens egen leilighet.

Ifølge hans forsvarer John Chr. Elden føler TV-kjendisen anklagene som svært ubehagelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.