NA24.no


BYTTER UT SJEFEN Styreleder Jorgen Vig Knudstorp, som selv var administrerende direktør i Lego i tolv år. har ansatt nok en toppsjef i Lego.
BYTTER UT SJEFEN Styreleder Jorgen Vig Knudstorp, som selv var administrerende direktør i Lego i tolv år. har ansatt nok en toppsjef i Lego. Foto: Matt Alexander (Pa Photos)

Lego bytter toppsjef igjen

Sist oppdatert:
Danske Lego får sin andre toppsjef på åtte måneder.

Lego kastet ut toppsjefen sin etter kun åtte måneder i jobben. 

NY LEGO-SJEF: Niels B. Christiansen blir ny sjef i Lego.

I en pressemelding opplyser Lego at Britiske Bali Padda (61), den ikke første ikke-danske konsernsjefen i Legos historie, forsvinner ut dørene til fordel for Niels Christiansen (51), tidligere toppsjef i den danske industrigruppen Danfoss.

-I styret er vi sikre på, at Lego-konsernet med Niels som adm. direktør vil fortsette å trives og nå flere barn i hele verden med lekeopplevelser, sier styreleder Jørgen Vig Knudstorp i pressemeldingen.

Knudstorp, som selv var toppsjef i tolv år frem til desember i fjor, understreker overfor Financial Times at avgangen til Padda ikke skyldes innsatsen hans i jobben.

FORSVINNER UT: Bali Padda.

- Dette er ikke en ydmykelse. Han har definitivt ikke skuffet oss. Bali bisste at jeg ville begynne å se etter en etterfølger umiddelbart. Både Bali og jeg trodde det ville ta lengre tid ettersom dette ikke er en triviell oppgave, sier Knudstorp.

Padda skal fortsette som rådgiver i det nye Lego Brand Group, som ser på muligheter for merkevaren på andre områder enn leketøy.

Den nye konsernsjefen må ta tak i en nedgang i veksten til lekegiganten. Salget steg med seks prosent i fjor til 37,9 milliarder danske kroner, men det er betydelig lavere enn den gjennomsnittlige veksten i forrige tiår på 18 prosent årlig.

Har du fått med deg denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere