NA24.no

Lehman innfrir

Sist oppdatert:
Resultatet faller, men meglerhuset leverer bedre enn allerede lave forventninger.

Lehman Brothers Holdings la tirsdag frem sitt resultat for året første kvartal. I forkant var det knyttet store forventinger til hva meglerhuset ville melde og Lehman overrasker positivt resultatmessig.

NA24 - din næringslivsavis

I de tre første månedene i regnskapsåret 2008 havnet nettoresultatet på 489 millioner dollar. Det er en nedgang fra 1,15 milliarder i tilsvarende periode året før. Fordelt per aksje ble resultatet på 0,81 dollar mot 1,96 dollar i samme kvartal 2007.

Analytikerne ventet ifølge Thomson Financial 0,72 dollar per aksje i resultat.

I fjerde kvartal i fjor hadde Lehman Brothers et nettoresultat på 886 millioner dollar eller rundt 1,54 dollar per aksje.

Meglerhuset skriver i en pressemelding at de opplevde en rekordhøy aktivitet på tvers av virksomhetene i de ulike kapitalmarkedene. Dette var med på å begrense effekten fra det stadig svakere kredittmarkedet. Utviklingen i kredittmarkedet hadde likevel en betydelig innvirkning på resultatene.

Lehman Brothers slår også tilbake mot spekulasjonene om at de har store likviditetsproblemer. Meglerhuset sier at de har et likviditetspool på 34 milliarder dollar samt 64 milliarder dollar i utyngede midler. I tillegg har de 99 milliarder dollar gjennom regulerte enheter ved utgangen av kvartalet.

Omsetningen falt til 3,51 milliarder dollar fra 5,05 milliarder dollar. Forventningene lå på 3,35 milliarder dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere