NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Leie et kraftverk?

Energiministeren vil la norske kommuner leie ut kraftverkene sine.

I går la olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) fram et høringsnotat som åpner for at vannkraftproduksjon kan leies ut i inntil 15 år.

NA24 – din næringslivsavis

Et siste tilskudd i den svært kronglete hjemfallslovgivningen lanserer nå Riis-Johansen enda et forslag som skal hindre at kommuner selger seg ut av kraftselskap.

- Trenger ikke selge
- For en kommune som ikke ønsker usikkerhetene knyttet til kraftproduksjon, men samtidig ønsker å la framtidige kommunestyrer å få mulighet til å videre eierskapet, kan utleie være et alternativ til salg, sier Riis-Johansen i en pressemelding.

Formålet med forslaget fra energiministeren er å sikre og styrke det offentlige eierskapet av norske vannkraftprodusenter. Derfor mener Riis-Johansen at leieperioden ikke bør være for lang.

- Vårt forslag om 15 år tar hensyn til dette samtidig som det gir industrien, kommunene og kraftbransjen gode muligheter til å finne tilpassede løsninger og sikre best mulig utnytting av kraftressursene, sier Riis-Johansen.

Kan være langsiktige eiere
I tillegg til utleieforslaget foreslår også Riis-Johansen at det igjen blir anledning til å inngå avtaler om tidsuavgrenset medeierskap i vannkraftproduksjon. Dette åpner blant annet for at fylkeskommuner og andre offentlige eiere på enklere vis kan delta i nye utbyggingsprosjekter.

Høringsfristen for lovendringen går ut 20. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere