NA24.no

Leier privatfly til syden

(Quintessentially)
Sist oppdatert:
Det finnes alternativ til stappfulle charterfly.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Koste hva det koste vil - nordmenn er luta lei det begredelige sommerværet og vil ha billetter til syderligere breddegrader.

NA24 - din næringslivsavis

Nordmenn er, ifølge norske charterselskap NA24 har vært i kontakt med, så desperate etter å fly vekk fra gråværet i hjemlandet at de tyr til gråtemetoder på telefonen. Er du villig til å bla opp rundt 180.000 kroner, kan imidertid et privatfly få deg og seks venner til den franske rivieria - og spare deg for flere tårer.

LES MER OM: Klissvåte nordmenn gråter

For to år siden lanserte Lufthansa Private Jet det som var ment å være en ny og fleksibel reisemåte for forretningsmenn i Europa, og startet flygninger blant annet fra Norge. Responsen har vært langt bedre enn det flyselskapet hadde regnet med.

Svenske Dagens Industri skriver i dag at skandinaviske rikmannsfamilier som er lei av å ligge som sild i tønne på stranden ved de populære charterdestinasjonene, i stedet flyr privatjet for et slag golf, eksempelvis i den luksuriøse franske byen St. Tropez.

- Vi er ganske dyre
I løpet av det første halvåret i 2007, økte antall privajetpassasjerer hos Lufthansa med 400 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Vi er ganske dyre, men de som flyr privatjet har mye penger, sier Christian Hein, i Lufthansa Skandinavia, Finland og Baltikum, til nettstedet.

DI har undersøkt hva det koster å fly mellom den svenske hovedstaden og diverse mål i Europa. Å fly mellom Stockholm og St .Tropez, som er omtrent samme strekning som fra Oslo, koster 180. 000 svenske kroner, for et fly med syv seter.

I limo til flyplassen
Dette inkluderer skatter og avgifter, mat og drikke og limousin frem og tilbake til flyplassen. Du får også med en egen event-manager som finner på sprell for passasjerene i flyet på kjøpet.

En tur fra Stockholm til Bergen koster 67.600 svenske kroner, mens Riga-Stockholm «bare» koster 54.200. Til London og Paris må du ut med henholdsvis 121.300 og 134.300 kroner i samme fly. Den dyreste turen går til Istanbul, som for tiden kommer på 198.700 svenske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere