*Nettavisen* Økonomi.

Leiro svikter barna sine

At Sverre Leiro trekker seg fra styret i Terra er som en far som svikter barna sine, mener debattant.

02.12.07 10:31

(DEBATT - NA24): Jeg holdt på å kjøre av veien da jeg hørte Sverre Leiro på bilradioen vedrørende grunnen til at han trekker seg fra Terra-styret.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Integritet
- Jeg trekker meg fra styret i Terra-Gruppen i dag fordi jeg først og fremst må tenke på NorgesGruppens renommé når saken mellom Terra Securities og kommunene også rammer Terra-Gruppen i media. Jeg vil presisere at jeg har full tillit til at styret for øvrig og selskapets administrasjon løser denne vanskelige saken og kan lede selskapet videre på en god måte, sier Leiro i en pressemelding fredag ettermiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

I sin begrunnelse sier altså Leiro at han må tenke på NorgesGruppens renommé og fortsetter:

- Vi er et selskap som lever av å selge mat til hele Norges befolkning og jeg er opptatt av at vi skal ha integritet.

Det er helt motsatt.

Han fremstår ikke som en mann med integritet med denne handlingen. Dette er sært og feigt av Leiro. Han har sittet i styret i perioden dette har pågått, og omdømmet hans (og indirekte NorgesGruppen) blir ikke bedre av at han nå rømmer skuta. Snarere tvert imot.

Det er nettopp i kriser som dette at ledelsen og styret må brette opp ermene og ta lederskap for å prøve å ordne opp i den oppståtte situasjonen. Steiro er en erfaren leder og kan helt sikkert bidra med mye. Jeg synes det er svært oppsiktsvekkende at han trekker seg akkurat nå, og særlig på grunn av begrunnelsen.

Svikter barna
Han har et poeng at omdømmet til Terra kan påvirke omdømmet til NorgesGruppen, all den tids NorgesGruppens konsernsjef sitter i styret til Terra, men det blir helt feil å vende dem ryggen nå. Dette er ikke bare kortsiktig tenkt. Det er dårlig tenkt.

Han svekker Terra i en ellers vanskelig situasjon. Det er som en far som svikter sine barn når de trenger ham som mest. En uansvarlig handling.

Trond Albert Skjelbreder partner i NorPR.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.