Leke-narkoreir vekker reaksjoner

Og leketøyet er laget av Lego.

14.09.13 18:17

For de Breaking Bad fansene som tror de har alt, har det nå kommet et nytt lego-lignende leketøy, skriver Wall Street Journal. Et meth-laberatorium i form av lego til en pris poå 250 dollar, cirka 1.482 norske kroner med fredagens valuta.

Legosettet inneholder 500 brikker og kalles for SuperLab Playset.

Det er Joe Trupia som har laget leketøyet. Han er en artist fra Chicago som driver et privat firma, Citizen Brick, som spesialiserer seg på å lage sine egne kreasjoner fra lego.

Trupia sine kreasjoner er kjent for å være irritable, tar lite hensyn til legos familievennlige regler og tar opp tabubelagte temaer, skriver avisen.

Trupia sier at Citizen Brick prøver å holde seg respektfulle mot Lego merket. Lego på sin side sier at de ikke støtter eller sponser The Breaking Bad legosettet, men bemerker at Citizen Brick overholder deres Fair Play Policy, skriver avisen.

Ekstrem etterspørsel
Legosettet ble lansert på markedet i august og salget skal ha skutt i taket. Etterspørselen etter meth-laberatoriet har skal i følge Trupia være ekstremt.

- Jeg bestemte meg for å lage elementer som jeg visste Lego aldri ville gjøre, men som fortsatt ville opprettholde den særegne Lego estetikken og produktkvaliteten, sier Tupia til Wall Street Journal.

The Breaking Bad meth-laberatorium, som ligner på laberatoriumet som er brukt under sesong tre av tv-programmet, virket naturlig. Selv om ikke Breaking bad nevnes en eneste gang er det ingen tvil om at leketøyet har en sammenheng med tv-programmet.

The Superlab, som legosettet egentlig heter, kommer med tre mini-figurer som ligner på Walter White, Gustavo Fring og Mike.

Ville hylle serien
Trupia fortale ABC News at ahn ønsket å gi Breaking Bad en hyllest, da mange anser programmet som den største og beste tv-serien noensinne. Han nektet å oppgi hvor mange enheter som har blitt solgt og sa at ahn var usikker på om han ville lage fler.

- Når en idé som virker bra slår oss, har vi en tendens til å gjennomføre den. Vi tenker på det som et uttrykk for fan-gruppen til serien. Det er en akselerert fan gruppe, fortalte Trupia til ABC News.

Lanseringen av legosettet førte til en twitter-flom. Flere stilte spørsmål ved om man skulle la barn leke med legosettet.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.