Akkurat hvor stor nedbemanningen blir, er imidlertid fortsatt usikkert.
- Vi må ta ned kostnader, og da kommer vi heller ikke unna at det blir færre årsverk. Hvor mange er fremdeles usikkert, sier administrerende direktør Trine Lerum Hjellhaug i Lerum til Nettavisen.
Nora er bestevenn
Lerum er et av flere selskaper som må kutte i antallet ansatte etter at Rema 1000 trekker produktene deres ut av butikkene sine som et ledd i den nye «bestevenn»-strategien til dagligvaregiganten. Det er Nora, eid av matvaregiganten Orkla, som er blitt Remas bestevenn på syltetøy.
Før helgen meldte Nettavisen at Hansa Borg må kutte staben sin med 10 prosent etter at Ringnes blir Remas bestevenn på øl.
Les også: Hansa Borg må si opp 10 prosent av staben
og her: 30 må gå i Mack - etter brudd med Rema
Hjellhaug sier at bortfall av Lerum syltetøy på Rema medfører at rundt 35 prosent av omsetningen til Lerum syltetøy i norske butikkar forsvinner.
- Som følge av dette har vi satt i gang en intern prosess sammen med de tillitsvalgte og de ansette der vi skal sjå på hvordan vi skal rigge organisasjonen for å tilpasse oss dette og være effektive, sier hun.
Lerum har omtrent 125 årsverk. Syltetøyproduksjonen skjer i Sogndalsfjøra, mens saftproduksjon skjer noen kilometer lengre øst i tettstedet Kaupanger.
Les også: Konkurrentene knuser Rema 1000
Vil kjempe
Lerum understreker at hun at stor tro på at forbrukeren ønsker deres produkter.
- Vi har hatt en veldig god utvikling den siste tiden, men nå har vi fått en på tryne. Men vi skal jobbe hardt fordi vi tror på det vi driver med. Vi gir oss ikke, sier Hjellhaug.
- Vi skal fortsette å utvikle nye og gode produkter og håper at vi på et senere tidspunkt kan komme tilbake i Rema med syltetøy, legger hun til.
Lerum forsvinner ut av hyllene i neste uke. Hjellhaug håper at selskapet delvis kan kompensere med økt salg i andre kjeder.
Det blir spennende å følge tallene fremover. Fra neste uke er vi ute av Rema og det blir viktig å følge hvordan mønster vi vil se hos forbrukeren, sier Hjellhaug.