NA24.no

Lerøy blar opp 600 mill.

Sist oppdatert:
Oppdrettskonge Ole-Eirik Lerøy drar fram sjekkheftet, og drysser millionene over en kristiansunder.

I forrige uke presenterte Lerøy Seafood Group imponerende kvartalstall, og samtidig lovte administrerende direktør Ole-Eirik Lerøy at han forventet oppkjøp og konsolideringer fremover.

NA24 - din næringslivsavis

Allerede i dag presenterer selskapet at de har vært ute med sjekkheftet.

- Et av de mest lønnsomme
Lerøy Seafood Group som fra tidligere eier 39,1 prosent av aksjene i Hydrotech-Gruppen i Kristiansund, har inngått avtale med L&K Karlsen Holding om kjøp av 57,3 prosent av aksjene i Hydrotech.

Vederlaget for aksjene som inngår i avtalen utgjør 633 millioner kroner.

- Hydrotech Gruppen er et av de mest lønnsomme oppdrettsselskapene i Norge og dermed i hele verden. Vi har vært med på å utvikle selskapet og vi har sett det som en naturlig utvikling å ytterligere kjøpe oss opp. Jeg er veldig glad for at vi nå har kommet til enighet, sier Ole-Eirik Lerøy i Lerøy Seafood Group til NA24.

Lerøy forteller at oppkjøpet av Hydrotech ble enda mer interessant da Hydrotech fikk muligheten til å kjøpe Aaakvik Settefisk, som nå utvider kapasiteten og gir selskapet tilgang til mer smolt.

- Alt dette gjør at det ser veldig spennende ut. Dermed vil det bli enda større volumer og utvidelse av driften i Kristiansund sier Lerøy til NA24.

Hydrotech ledes i dag av gründer Leif-Inge Karlsen og Andreas Rekdal. Ifølge Lerøy vil disse fortsatt lede selskapet videre.

Ettersom aksjene i Hydrotech er underlagt vedtektsfestet forkjøpsrett kan antall aksjer som overtaes av Lerøy ikke endelig fastsettes i dag. Lerøys eierandel i Hydrotech vil imidlertid uansett overstige 91 prosent. Det kommer frem av en børsmelding mandag.

Karlsens millionkupp
Hydrotech-Gruppen ble etablert av Leif Inge Karlsen i 1987. Gründeren startet med en oppdrettskonsesjon og har vært sentral i å utvikle selskapet til et konsern med 200 ansatte. Karlsen eier 68,3 prosent av morselskapet L&K Karlsen Holding. Nutreco eier 29,5 prosent og Tore Skåltveit 2,2 prosent.

Hydrotech vil etter overtagelsen av Aakvik Settefisk være helintegrert med rognproduksjon (en stamfiskkonsesjon), smoltproduksjon og matfiskproduksjon samt eget slakteri i Kristiansund.

Hydrotech hadde i 2005 en omsetning på 374 millioner kroner og et resultat før skatt på 96 millioner kroner. Hittil i år har selskapet omsatt for 220 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere