NA24.no

Lerøy ser fremover

Foto: Henning Bagger (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Sjømatkonsernet ser betydelig bedre inntjening i år.

Sjømatselskapet Lerøy Seafood har lagt bak seg et utfordrende kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Perioden endte med et resultat før skatt og verdijustering av biomasse på 60,1 millioner kroner mot 69,1 millioner i fjerde kvartal år 2007. Driftsresultatet før verdijustering av biomasse ble på 100,3 millioner kroner, opp fra 65,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2007.

Ifølge analytikerestimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans lå konsensus på et resultat før skatt på 102 millioner kroner, og et driftsresultat på 133 millioner kroner.

Selskapet skriver at den sterke veksten i driftsresultatet sammenlignet med fjerde kvartal i år 2007 skyldes først og fremst en svært god utvikling for virksomhetsområdet Salg og Distribusjon samt høyere priser på atlantisk laks.

Driftsinntektene ble på 1.703 millioner kroner mot 1.591 millioner kroner og noe lavere enn analytikernes forventninger på 1.743 millioner kroner.

Selskapet skriver om fremtidene at med bakgrunn i konsernets internasjonale karakter vil status i verdensøkonomien alltid ha betydning for konsernets utvikling.

- Usikkerheten knyttet til fremtidig utvikling av verdensøkonomien, herunder utvikling i etterspørselen etter konsernets produkter, er heftet med større usikkerhet enn hva vi mener er normalt. Det er vanskelig å være presis i vurderingen av hvordan de realøkonomiske konsekvensene av den internasjonale finanskrisen vil påvirke etterspørselen etter konsernets produkter i tiden som kommer, skriver Lerøy Seafood Group.

Likevel forventer styret i dag et betydelig bedre resultat for konsernet i første kvartal år 2009 enn konsernet oppnådde i samme periode i år 2008 samt tilsvarende for år 2009 som helhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere