*Nettavisen* Økonomi.

Leserstorm om kvinnesak

Siw Ødegaards råd til norske kvinner i næringslivet får mye støtte.

08.03.07 12:28

Hundrevis av innlegg strømmer til kommentarfeltene etter at gründer for Kvinnesiden.no Siw Ødegaard kom med sine tøffe råd om hvordan man skal havne i toppstillingene i norsk næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

Les hennes oppskrift her

Selv har hun hatt en rekke styreverv, jobbet som bedriftsrådgiver samtidig som hun har barn.

«Det stemmer det hun sier, enten en liker det eller ikke. Det hun snakker om er hva en må gå etter dersom en ønsker å bli toppleder», skriver en av debattantene.

Flere av leserne viser også forståelse for Ødegaards argumentasjon om at det er en egen kode i norsk næringsliv, som kvinner må innrette seg etter om de skal til topps. Uten at dette handler om hvorvidt det er riktig at det skal være sånn.

«Det ene er ikke bedre enn det andre, men for lederjobber kreves noe annet enn det gjør i en vanlig jobb hvor en ikke har lederstilling».

Trist, men sant
Flere kvinner peker på at Ødegaard kun peker på realiteter:

«Endelig noen som kaller en spade for en spade! Dette er realitetene. Vi har langt igjen til en verden styrt av mer «feminine» verdier, foreløpig har likestillingskampen gått ut på å etterape mannsrollen, og ikke dyrke og dra nytte av kvinnenes sterke sider. Det hjelper ikke mye å få «kvinner i dress» inn i styre og stell!», skriver en annen kvinne.

«Tror mange ikke ser ironien i saken. Faktum er at skal kvinner opp og frem i arbeidslivet, så må de følge de punktene. Men det er klart at det er for j** om det er sånn det skal bli! Dersom næringslivet ønsker flere kvinner i ledende stillinger, så må næringslivet legge opp til det. Man må legge til rette for, og akseptere, at også sjefen kan jobbe 80 prosent for å hente i barnehagen».

Opprørt
Ikke uventet høster også hennes synspunkter storm. Mange innlegg raser over at det i det hele tatt er mulig å ha slike synspunkter i 2007.

«Dette er en fullstendig avsporing! Ødegaard argumenterer for en avleggs tenkning om arbeid og famile, og hun tenker slik menn gjorde på 50 tallet. Kvinner med ambisjoner og med barn kan bidra med helt nye perspektiver, både når det gjelder familiekonstellasjoner og når det gjelder arbeidsliv. Og det er trist hvis Ødegaard tenker at det å få familie er det samme som et offer».

Bli med i debatten og kom med dine synspunkter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.