NA24.no

Leter etter flere som vil saksøke Staten

Sist oppdatert:
Berge Gerdt Larsen skal saksøke Staten - nå vil han finne andre DNO-aksjonærer som kan gjøre det samme.

DNOs sterke mann, Berge Gerdt Larsen, skal saksøke Staten for å ha gitt taushetsbelagt innsideinformasjon til pressen.

NA24 - din næringslivsavis

I et brev til aksjonærene i DNO, som er offentliggjort onsdag, skrives det at Larsen Oil & Gas har anlagt søksmål mot Staten med krav om erstatning for kursfallet på selskapets aksjer etter et negativt oppslag i Bergens Tidende og DN i februar 2006.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

1.april fikk Larsen og Larsen Oil & Gas medhold i at saken kan føres som et gruppesøksmål, og nå vil Larsen ha kontakt med dem som var aksjonærer i det aktuelle tidsrommet.

- LOG, BGL og ytterligere noen aksjonærer anser det som viktig at alle aksjonærer i DNO behandles likt og gis anledning til å tiltre gruppesøksmålet. (...) Enhver person, selskap eller annen juridisk person som var aksjonær i DNO per 4. februar 2006 har anledning til å la seg registrere som medlem i gruppesøksmålet, skrives det i brevet.

Det er Larsen selv som tar kostnadene forbundet ved søksmålet, men dersom man skulle få medhold vil alle aksjonærene som melder seg nyte godt av det.

- BGL har som grupperepresentant påtatt seg ansvaret for omkostningene knyttet til gruppesøksmålet. Som deltaker i et gruppesøksmålet har De derfor ikke ansvar for omkostninger knyttet til gruppesøksmålet, verken for egen eller motpartens advokat, skrives det.

- Om søksmålet skulle føre frem, vil alle deltagere i gruppesøksmålet ha samme rett til erstatning knyttet til sine respektive aksjeposisjoner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere