NA24.no

Leter etter verdens største gassfelt

StatoilHydro bruker milliarder i håp om å ta del i det som kan være verdens største gassfelt.

I november la StatoilHydro 22 milliarder på bordet for å kjøpe seg inn i det enorme skifergassfeltet i Marcellus-formasjonen ved Appalanchene i delstaten Pennsylvania, USA. Nå håper de ifølge Dagens Næringsliv på å ta del i det som er verdens aller største gassfelt.

NA24 – din næringslivsavis

Feltet eies sammen med det amerikanske energiselskapet Chesapeake, og resultatene fra prøveboringene har vært oppløftende.

- Jeg ser ikke på Marcellus som et gassfelt i tradisjonell forstand. Det er ikke ett reservoar her, men gass bundet i skifer i et stort område. Men vis du legger til grunn alt sammen, er det et enormt gassfelt, sier sjef for leting og utvinning i Nord-Amerika for StatoilHydro, Øivind Reinertsen.

Alle er imidlertid ikke så optimistiske. Til Dagens Næringsliv opplyser oljeanalytiker Oddvar Bjørgan i ABG Sundal Collier at StatoilHydro trenger en betydelig høyere pris på gassen for at det skal lønne seg. I dag er prisen på gass i USA rundt fire dollar per tusen kubikkfot. Bjørgan mener selskapet ført tjener penger ved en pris på 7 dollar per tusen kubikkfot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere