NA24.no

Lett å hente laksepenger

Sist oppdatert:
Emisjon høstet stor interesse i markedet, og rabatten ble uvanlig lav.

Oppdrettsselskapet Grieg Seafood ASA hadde ingen problemer med å finne villige investorer da de etter børs tirsdag kjørte i gang med en rettet emisjon. Resultatet ble en emisjon plassert med en rabatt på kun 2,2 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Totalt har selskapet plassert 10,15 millioner nye aksjer i forbindelse med emisjonen, som ble gjort på kurs 13,70 kroner. Luttkursen tirsdag ettermiddag på Oslo Børs var 14,20 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Det var veldig stor interesse for plasseringen og en stor overtegning. Vi er veldig tilfreds med det, sier konsernsjef Morten Vike i Grieg Seafood til NA24 iMarkedet onsdag morgen.

Ingen reparasjon
I forbindelse med rettede emisjoner, hvor kun utvalgte investorer får tegne seg er det blitt vanlig å gjennomføre en påfølgende reparasjonsemisjon mot eksisterende aksjonærer. Det er begrunnet i at det ofte må innrømmes større rabatter i disse emisjonene, noe som vil bety at de eksisterende aksjonærene som ikke får delta, blir utvannet.

- Vil det bli gjennomført noen reparasjonsemisjon av Grieg?

- Nei, styret bestemte at det ikke er nødvendig, emisjonen er bredt markedsført via tre meglerhus. I tillegg ble rabatten svært lav, kun 2,2 prosent. Så styrets vurdering er at det ikke er nødvendig, sier Vike til NA24 iMarkedet

Gode tider
Emisjonen er gjennomført av meglerhusene Carnegie, DnB NOR Markets og RS Platou Markets, med førstnevnte som hovedtilrettelegger. Det ser ut til at meglerhusene har hatt en lett jobb med å hente inn provenyet på 139 millioner kroner i en periode med gode tider for laksenæringen

- Med emisjonen på plass, har selskapet nå dekket sitt finansieringsbehov i overskuelig fremtid?

- Vi gjennomfører ikke denne øvelsen fordi vi må, men fordi det er et sterkt marked og vi kan hente penger på gode kurser. Det bedrer vår giring, styrker balansen og gir oss samtidig en fleksibilitet som vi føler oss komfortable med. Det er jo for tiden gode tider i laksenæringen med god inntjening som de fleste nå nok har fått med seg, sier Vike til NA24 iMarkedet.

Låner ut aksjer
Grieg Seafoods hovedaksjonær, familieeide Grieg Holdings vil i forbindelse med plasseringen låne ut 10,15 millioner aksjer slik at deltakerne raskt får overlevert aksjer etter gjennomføringen. Grieg Holdings vil få tilbakelevert aksjene i form av nye aksjer så snart aksjeutvidelsen er ferdig registrert.

Grieg Holdings vil etter emisjonen sitte med en eierandel på 38,9 prosent i oppdrettsselskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere