NA24.no

Lettelse på USA-børser

Etter flere dager med fall mot slutten av dagen, satte USA-børsene inn en imponerende sluttspurt onsdag og endte solid i pluss.

HOUSTON (NA24): Etter flere svake børsdager, hvor forsøk på oppgang i stedet har endt i nedtur, var bildet onsdag et nytt på USA-børsene.

En oppgang på slutten av dagen ga hyggelige plusstall for indeksene. For Nasdaq-indeksen var dagens oppgang den første positive dagen etter åtte dager med fall.

Fokus var også i dag på inflasjon og renter. Dagens konsumprisindeks i USA bekreftet at inflasjonen er tiltagende og gjorde rentemarkedet praktisk talt helt sikker på at sentralbanken kommer til heve styringsrenten fra 5,00 til 5,25 prosent på neste rentemøte. Markedsrentene steg, og priser nå inn over 50 prosent sannsynlighet for at det kommer et ytterligere rentehopp i august, til 5,50 prosent.

Men i motsetning til de siste dagene, brydde ikke aksjemarkedet seg om dette.

I stedet fokuserte man på enkeltstående positive nyheter, for eksempel for flyfabrikken Boeing, som steg nær 7 prosent på grunn av en stor ordre fra Singapore Airlines. Det varmet nok ekstra for Boeing at kontrakten kom bare timer etter at Singapore Airlines kritiserte Boeings hovedkonkurrent Airbus for forsinkelser.

Oljeprisen er lite endret fra onsdag, på 66,96 dollar fatet for nordsjøolje levert i juli. Ukentlige lagertall fra USA ga et blandet bilde for råolje og ulike oljeprodukter. Delindeksen for oljeselskaper steg snaut 2 prosent, delindeksen for oljeservice snaut 3 prosent.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +1,03% til 10.816,92

Nasdaq +0,65% til 2.086,00

S&P 500 +0,52% til 1.230,04

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere