NA24.no

Lever på kassakreditt

Panteautomatselskapet Repant ser bedring, men lever fortsatt på kassakreditten.

Repant har så langt ikke vært noen suksess for aksjonærene, og måtte tidligere i år igjen hente penger for å dekke opp en nedtrukket kassakreditt.

NA24 - din næringslivsavis

Tredje kvartal viste nye tap for konsernet etter svake salgsinntekter.

Repant omsatte i tredje kvartal for kun 4,2 millioner kroner som ga et driftsunderskudd på 11,7 millioner kroner og et tap før skatt på 11,4 millioner. Det føyer seg inn i rekken av tap for selskapet. I andre kvartal var underskuddet 11,8 millioner kroner før skatt.

Selskapet forklarer det lave salget med at kundene avventer den nye panteautomaten selskapet vil lansere i stormaskinsegmentet neste år. Nye kostnadskutt dempet noe av den negative virkningen fra salgssvikten.

Repant fortsetter å ha en stram likviditet tross emisjonen i juli som i sin helhet gikk til å nedbetale kassakreditten. Ved utgangen av tredje kvartal hadde selskapet 1,5 millioner kroner på bok og en utrukket kassakreditt på 17 millioner kroner. Styret beskriver på bakgrunn av dette, likviditetssituasjonen som tilfredsstillende.

For 2009 spår Repant-styret en betydelig høyere omsetning og resultatbedring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere