*Nettavisen* Økonomi.

Lever på nåde

Bildelfabrikken i Farsund har sikret seg produksjon i én uke til.

Bildelfabrikken Casting Technologies Farsund (CTF) står på kanten av stupet, men har klart å skrape sammen nok penger til å sikre produksjon i én uke til.

NA24 – din næringslivsavis

I går gikk felgprodusenten Fundo i Høyanger over ende. Situasjonen for bildelprodusenten CTF i Farsund med 240 ansatte er ikke mye lysere, men bedriften får nå igjen levert aluminium fra Elkem Lista denne uken.

LES OGSÅ: På randen av konkurs.
LES OGSÅ: Fundo er konkurs.

- CTF har betalt for leveranser, i første omgang for én uke framover, sier Kai Rune Heggland, verksdirektør ved Elkem til Farsunds Avis.

CTF leverer deler til blant annet bilprodusentene BMW og Porsche.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

CTF-direktør Roger Cockroft var i går i Tyskland for møte med kundene BMW og Porsche for å trygle om hjelp til å holde bedriften flytende. Men utsiktene er ikke akkurat strålende.

- Jeg skal ha et nytt møte med Porsche og BMW førstkommende fredag. Alle er innstilte på å finne en løsning, men jeg vil heller ikke spre falsk optimisme, sier Cockroft til Farsunds Avis.

Det har den siste uken vært full produksjonsstans i bedriften etter at Elkem sluttet å levere aluminium til bedriften fordi CTF ikke klarte å betale for seg.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag